Fred, Facebook en een nieuwe gitaar

Zondag 22 september 2013

Door StrangeArt

Fred ken ik al enige jaren. We spreken elkaar regelmatig en mailen soms. Mogelijk kent u Fred ook, je ziet hem regelmatig lopen met zijn gitaar onder de armen en (heel soms) een grote plunjezak. Als ik hem zie met plunjezak weet ik het al, hij heeft geen geld meer om bij Omnizorg te slapen en slaapt buiten, regen of geen regen, koud of niet koud.
Zijn gitaar is wat een knuffel is voor een peuter. Een ramp als de knuffel kwijt is. Door het onregelmatige en ongestructureerde leven kan er wel “eens wat gebeuren” met de gitaar.

Fred is communicatief en houdt van een gesprek, maar een gesprek met hem verloopt volgens zijn gedachten structuur, een structuur die een interessante inkijk geeft in zijn gevoelens. Enige tijd geleden vroeg Facebook mij om vrienden te worden met Fred. Ik was de enige, en daar ben ik best trots op. Zijn eerste bericht op Facebook heb ik gedeeld met mijn “vrienden”, prompt – en daar ben ik blij meer – heeft Fred nu meer vrienden.

Uit een bericht van hem op Facebook bleek dat Fred zijn gitaar “kwijt was” en hij vertelde dat dit voor hem heel ingrijpend was.
Van twee hem onbekende personen kreeg hij toen een gitaar aangeboden!. Na wat heen en weer mailen heb ik met Rick jager (de aanbieder van de gitaar) en Fred (die ik persoonlijk sprak) afgesproken om de gitaar te overhandigen in “De Herberg”. Een locatie waar hij gitaar speelt en koffie drinkt, ook het adres trouwens waar hij zijn post ontvangt.

Wij (Rick en ik) hebben een tijdje gewacht, maar – zo ongestructureerd als Fred is – hij kwam niet. Geen probleem, Rick heeft de gitaar achtergelaten met een briefje er op.
Enige dagen later las ik op Facebook dat Fred de gitaar heeft gekregen,

Via Facebook begreep ik dat Fred heel blij is met zijn nieuwe gitaar, zie zijn bericht hieronder:

Hallo, Rick Jager. Dit is Fred van Keulen, hier vanuit de Omnizorg. Niet Fred Rietman, die hier op etage 4 woont. Ik had je boodschap gelezen, dat je een gitaar voor mij had, en dat verbaasde me, want ik kende je niet. Van Ronald Rump (StrangeArt), had ik dat ook al gehoord, en vandaag werd de gitaar mij in Herberg de Inloop van het Citypastoraat aan de Deventerstraat 40, aangeboden, ik heb ‘m meteen gestemd, ging er een paar nummers op spelen, allereerst van Paul of Christian Audoly, sacred, of religious uit Free-scores.com. Later brak de e-snaar, die kon niet gerapareerd worden, en om 16 uur heb ik de gitaar meegenomen naar Omnizorg om de set 0.12 van d’Addario van de “Emperador” daar over te plaatsen op de Stagg die ik van jou gehad heb, en waar ik erg blij mee ben, en waarvoor ik je ook zeer hartelijk dank, bij deze. Voorts hoor ik nog wel van je denk ik. Hartelijk dank

Naschrift: Bedankt lieve mensen, dit is nu een participatie maatschappij, die niet afgedwongen wordt via een Koninklijke rede tijdens Prinsjesdag.

Over de foto: Rick jager met zijn gitaar maar zonder Fred dus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!