‘Gaybrapad’ nu al ernstig versleten

Maandag 15 januari 2018

Door Daniel van Harmelen

Het regenboogzebrapad bij het Apeldoornse station is nu al sterk versleten. Het pad is precies twee maanden geleden aangelegd, maar nu al vallen de gaten erin. De hevige sneeuwval waar Apeldoorn mee te maken had, zou de boosdoener zijn, aldus woordvoerder Esther Naber tegenover Apeldoorn Direct.

De oorzaak lag bij de haast van de gemeenteraad, volgens Naber van de gemeente Apeldoorn. ,,Omdat de raad graag wilde dat de aanleg niet lang op zich liet wachten, is er wel voor gekozen het in het najaar aan te brengen. Het was ook niet helemaal goed in te schatten hoe lang en hoe goed de verf zou hechten.” Het herfstweer gooide roet in het eten. ,,De combinatie van deze steensoort en het weer waarin de verf aangebracht is, was niet optimaal.”

De hechting was dus al niet optimaal. De sneeuwval die erop volgde was nog erger. ,,Met een zachte winter had dit pad het langer uitgehouden, maar door sneeuw, strooien en vegen slijt het sneller. Zó snel hadden wij ook niet voorspeld,” vertelt Naber. ,,De natuur heb je niet in de hand.”

Het kan nog lang duren voordat het pad een nieuwe lik verf krijgt. Waarschijnlijk gebeurt dat pas in het voorjaar. ,,De aannemer is inmiddels gevraagd om het pad bij te werken. Wanneer dat gaat gebeuren is met name afhankelijk van het weer de komende tijd en nu dus nog niet bekend. Vermoedelijk duurt dat wel even nog, omdat de verf bij beter weer ook beter hecht”, aldus de woordvoerder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!