Doneer een glimlach: speciale actie bij Guusje

Maandag 26 juni 2023

Door Redactie

Het is schitterend mooi terrasweer. Een hapje, drankje en een gezellige middag: dat gun je ook degenen die hier geen geld voor hebben en/of een beetje eenzaam zijn. Gasten van Guusje, in de Apeldoornse binnenstad, kunnen daarom vanaf nu een kopje koffie of thee doneren aan iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Samen doneren, samen genieten

Het concept is heel eenvoudig, maar zeer effectief. Bij horecagelegenheid Guusje in de Apeldoornse binnenstad staat de komende maanden op iedere tafel een kaart met een QR-code. Door de code te scannen kun je een kopje koffie of thee doneren aan een onbekende stadsgenoot die daar zelf niet de financiële ruimte voor heeft.

Een gebaar maakt verschil

De donaties komen binnen bij stichting de Kap, de organisatie voor informele zorg die mensen die graag wat voor een ander willen doen koppelt aan Apeldoorners die hulp nodig hebben. Met behulp van deze donaties kunnen de Kap-vrijwilligers hun hulpvragers een gezellig en kosteloos uitje aanbieden bij Guusje. Want het idee is dat een simpel gebaar, zoals het ontspannen genieten van een kopje koffie of thee met een fijn gesprek, al een wereld van verschil kan maken.

Hoe kan je bijdragen?

Wil jij ook bijdragen aan dit initiatief en iemand een geluksmomentje schenken in de vorm van een lekker kopje koffie of thee bij Guusje? Scan dan de QR-code of ga rechtstreeks naar de doneerknop op de website van de Kap. Alle bedragen, klein of groot, zijn van harte welkom.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!