Geen bijeenkomst maar livestream op WereldLichtjesDag

Donderdag 8 oktober 2020

Door Amrutha Mol

Normaal gesproken is de bijeenkomst van WereldLichtjesDag altijd in Park Berg en Bos. Maar dit jaar gooit de corona roet in het eten. Op de tweede zondag in december zal de WereldLichtjesDag dan ook niet in Park Berg en Bos zijn, maar kun je het wel volgen via een livestream. De livestream kan je volgen via www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag.

Apeldoorn biedt lokale organisaties in het land aan om WereldLichtjesDag vanuit Apeldoorn mee te beleven. De WereldLichtjesDag is sinds 1997 op elke tweede zondag in december. Ter nagedachtenis aan de kinderen steekt men een kaars aan. Er ontstaat een golf van licht, door de verschillende tijdzones in de wereld. Zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Corona en WereldLichtjesDag

In 2006 kwam WereldLichtjesDag ook in Nederland en het is begonnen in Apeldoorn. Er zijn ondertussen al meer dan 100 locaties waar mensen samen hun overleden kinderen herdenken. De bijeenkomsten krijgen nu alleen een andere vorm door corona. Er is nu een livestream in plaats van een bijeenkomst, dit in verband met de nieuwe richtlijnen van het RIVM.

Om 19.00 uur wordt er een kaars aangestoken en worden herinneringsharten in de WereldLichtjesDag-boom gehangen en zal er muzikale ondersteuning  zijn van www.afscheidsliedjes.nl. Ook al is er geen fysieke nabijheid mogelijk om te delen met velen, we geloven dat de livestream hartverwarmend en verbindend kan zijn.

Herinneringsharten

Iedereen die betrokken wil zijn en zijn/haar of een kind wil gedenken kan een herinneringshart uitprinten via de website en deze beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering. Wanneer je deze voor 12 december opstuurt aan WereldLichtjesDag, Watermanstraat 50, 7324 AK Apeldoorn, zorgt de organisatie dat het een plekje krijgt in de WereldLichtjesDag-boom in park Berg en Bos te Apeldoorn waar deze harten tot na de Kerst blijven hangen. Ook kan je via deze website een kaarsje aansteken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!