Geen Sinterklaasintocht in Apeldoorn: gemeente gaat voor alternatief

Woensdag 10 november 2021

Door Dione Lam

Archief | Gerard Oltmans

Dit jaar kom de Sint niet per stoomboot of met de stoomtrein, maar op zaterdag 13 november tussen 10.00 en 12.00 uur wordt er een speciale pepernotenroute georganiseerd in het Oranjepark. Dat is iets heel anders dan je gewend bent. Een intocht met groot publiek is helaas niet mogelijk en valt niet onder het zogeheten doorstroomevenement. Dat zou betekenen dat iedereen een coronatoegangsbewijs moet laten zien en dat er toegangshekken neer worden gezet. Daarom heeft de organisator, Stichting Apeldoornse Sinterklaas Intocht, samen met de gemeente gekozen voor een alternatief: de pepernotenroute.

De pepernotenroute

Aan het begin van de pepernotenroute krijgen alle kinderen een stempelkaart. De route zit vol met activiteiten en begint aan de kant van de Kerklaan. Kinderen kunnen Pietengym doen, de Pietenband maakt muziek en het paard Ozosnel is uiteraard ook van de partij! De Sint zal niet ontbreken, hij neemt namelijk plaats in de muziektent om naar alle kinderen te zwaaien. De pepernotenroute eindigt hier ook. Naast deze activiteiten komen er dit jaar wederom 3 afleveringen van het Apeldoornse Sinterklaasjournaal, met presentator Jan de Hoop en burgemeester Ton Heerts. Je kan het journaal volgen op sintinapeldoorn.nl.

Andere activiteiten

Als we iets verder in de maand november gaan kijken, komen we eerst bij het logeerhuis. Dat vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 november. Voor meer informatie kan je terecht bij ons artikel over de Sint en zijn logeerhuis. Op 20 november is er een pepernoten-express in Apeldoorn, met de stoomtrein neem je dan een ritje over de Koningslijn. Sinterklaas komt bij je zitten en heeft voor elk kind een cadeautje meegenomen uit Spanje. Kaartjes kan je hier bestellen. Ook Klungelpiet komt weer een bezoek brengen aan Apeldoorn. Zijn show wil je toch niet missen? Lees hier meer over zijn terugkomst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!