Gele ballon ruilen voor laptop

Vrijdag 28 maart 2014

Door Redactie

William Luttikhuizen

Het lijkt onmogelijk, maar William Luttikhuizen is hard op weg om te laten zien dat het toch kan: een gele ballon ruilen voor een laptop. “Dat gaat stap voor stap”, legt hij uit. Hij heeft zijn gele ballon met vrienden geruild voor een schminkbon. Sindsdien komt hij met elke ruil een stapje dichter bij zijn doel. “Maar op de nieuwste ruil ben ik wel heel erg trots”, vertelt Van Luttikhuizen.

“Chris Wolters van Bike Totaal Wolters Klarenbeek-Zutphen gaf mij de uitdaging om het aantal likes op zijn facebookpagina te laten stijgen van 140 naar 250. Samen met de massagebon van zijn vorige ruil goed voor een fiets. Binnen één dag is me dat ruim gelukt.” En afspraak is afspraak!

Dinsdagavond was het zover en kon William zijn splinternieuwe fiets ter waarde van 349 euro in ontvangst nemen. Uiteindelijk wil Van Luttikhuizen geen fiets. “Maar het is wel een geweldige stap op weg naar mijn doel, een Apple MacBook Pro, die ik ga gebruiken voor mijn omscholingstraject naar grafisch vormgever/dtp-er en daarmee het vinden van een baan in deze sector.”

Dat is ook waar het allemaal mee begonnen is. “Bij mijn huidige werkgever ben ik boventallig verklaard, dus moet ik op zoek naar een andere baan”, vertelt William. “Mijn werkgever heeft me de kans gegeven mee te doen aan de Gele Ballon Challenge van Arjan de Putter. Een ludieke, uitdagende manier van netwerken waarbij je lef en ondernemerschap ontwikkelt. Inmiddels broedt Van Luttikhuizen alweer op de volgende deal. Zijn vorderingen kun je volgen op www.geleballon.nl, waar hij blogt over alle ruilen die hij doet.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?