Gemeente zet webvideo in

Woensdag 2 december 2009

Door Max Dammers

Vanaf deze week beschikt de gemeente Apeldoorn op haar website over diverse webvideo’s. Deze digitale video’s, alle vormgegeven als animatiefilmpje, bevatten uitleg in beeld en geluid over verschillende producten en diensten van de gemeente Apeldoorn.

De webvideo’s geven op korte en krachtige wijze visuele en auditieve informatie in directe relatie tot de tekstuele informatie op de website en duren alle maximaal één minuut. De video’s worden gekenmerkt door begrijpelijk taalgebruik en eenvoudig commentaar.

Voor de volgende onderwerpen zijn webvideo’s ontwikkeld: Drank- en horecavergunning, Kapvergunning aanvragen, Leerlingenvervoer, Gehandicapten parkeerkaart, Maatschappelijke Ondersteuning, Gemeentelijke Basis Administratie en Wat doet de gemeenteraad?

De webvideo’s worden het komende half jaar aangeboden op de gemeentelijke website. Daarna wordt geëvalueerd hoeveel gebruikers de webvideo’s hebben geraadpleegd en hoe zij deze gewaardeerd hebben. Bij gebleken succes kunnen in de toekomst voor meerdere gemeentelijke producten en diensten webvideo’s ontwikkeld worden.

U kunt alle webvideo’s bekijken via www.apeldoorn.nl/webvideo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!