Help de bevolking van Oekraïne

Gemeente zet webvideo in

Woensdag 2 december 2009

Door Max Dammers

Vanaf deze week beschikt de gemeente Apeldoorn op haar website over diverse webvideo’s. Deze digitale video’s, alle vormgegeven als animatiefilmpje, bevatten uitleg in beeld en geluid over verschillende producten en diensten van de gemeente Apeldoorn.

De webvideo’s geven op korte en krachtige wijze visuele en auditieve informatie in directe relatie tot de tekstuele informatie op de website en duren alle maximaal één minuut. De video’s worden gekenmerkt door begrijpelijk taalgebruik en eenvoudig commentaar.

Voor de volgende onderwerpen zijn webvideo’s ontwikkeld: Drank- en horecavergunning, Kapvergunning aanvragen, Leerlingenvervoer, Gehandicapten parkeerkaart, Maatschappelijke Ondersteuning, Gemeentelijke Basis Administratie en Wat doet de gemeenteraad?

De webvideo’s worden het komende half jaar aangeboden op de gemeentelijke website. Daarna wordt geëvalueerd hoeveel gebruikers de webvideo’s hebben geraadpleegd en hoe zij deze gewaardeerd hebben. Bij gebleken succes kunnen in de toekomst voor meerdere gemeentelijke producten en diensten webvideo’s ontwikkeld worden.

U kunt alle webvideo’s bekijken via www.apeldoorn.nl/webvideo.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?