Gemeenten langs Apeldoorns Kanaal pakken kans die provincie biedt

Donderdag 13 juli 2017

Door Redactie

Daniel van Harmelen

De gemeenten langs het Apeldoorns Kanaal gaan samen inventariseren welke mogelijkheden er zijn om de recreatie op en om het kanaal te versterken. De betrokken bestuurders zien kansen nu Provinciale Staten hebben opgeroepen om voor komend najaar de investeringsmogelijkheden in beeld te brengen.

Wethouder Johan Kruithof van Apeldoorn: ,,Het is natuurlijk even schakelen na de teleurstelling dat het bevaarbaar maken van het noordelijk deel niet rond kan komen. Ik wil samen met gedeputeerde Josan Meijers echter vooral kijken naar de kansen die het kanaal ons te bieden heeft. Het is positief dat alle wethouders van de aanliggende gemeenten hier ook aan mee willen werken. Het is aan ons om gezamenlijk een aansprekend aanbod neer te leggen, waar we als gemeenten, samen met andere partijen uit het gebied, achter staan.”

Niet bevaarbaar
Provinciale Staten deden de oproep naar aanleiding van het bericht dat de bevaarbaarheid van het noordelijke deel van het kanaal niet rond komt. Het budget dat de provincie beschikbaar had als bijdrage hieraan, kan daardoor wellicht deels toch ten goede komen van de verdere recreatieve ontwikkeling van het Apeldoorns Kanaal.

Recreatieve mogelijkheden
Misschien dat onderdelen van het kanaal wel bevaarbaar zijn of kunnen worden en dat daaromheen kansen zijn voor een aantrekkelijk recreatief aanbod. Om de mogelijkheden in beeld te krijgen, werken de gemeenten nauw samen met de provincie Gelderland en het Waterschap. Ook wordt een relatie gelegd met partijen die zich al langer bezig houden met initiatieven op en rond het Apeldoorns Kanaal.

Vervolg
Deze zomer zal hard gewerkt worden om de mogelijkheden in kaart te brengen en te kunnen presenteren aan Provinciale Staten. Het doel is dat Provinciale Staten dit najaar een goede afweging kunnen maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!