Gemiste kans, geen Loek Hermans in strategieberaad Apeldoorn.

Vrijdag 5 april 2013

Door StrangeArt

Prins Floris, Paul Schnabel en Elco Brinkman maken onderdeel uit van een speciale denktank voor Apeldoorn. Dit beraad praat en mijmert over de strategische (nationale of internationale) koers van onze gemeente. De denktank is een initiatief van onze burgemeester Berends. (Bron Stentor)

Wie ik mis in deze pretentieuze groep is Loek Hermans, voorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, man met 18 bijbanen en een gigantisch netwerk. OK, hij heeft een paar smetjes. Over de smetjes (hoewel het volgens Hermans genuanceerd zit) het volgende:

Er is een uitgelekt onderzoeksrapport wat stelt dat de top van Meavita zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid. Dit onderzoek betreft de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen. Deze RvC stond onder leiding van VVD-prominent Loek Hermans.

Er was ook nog iets met het COA waar directeur Nurten Albayrak te veel verdiende en in een uiterst luxueuze auto rond reed. Bij het COA was Loek voorzitter van de Raad van Toezicht, een RvT die signalen van personeel bij het COA niet op pikte.

Loek Hermans is ook voorzitter van de Stichting Reinier Post en was in die functie medeverantwoordelijk voor de doorbetaling van een voormalig bestuursvoorzitter van het UMC. Deze voorzitter kreeg dertien maanden doorbetaald als ‘adviseur’, zonder concrete werkzaamheden te verrichten. Deze prima regeling kostte vorig jaar 562 duizend euro.

Zouden deze smetjes – die natuurlijk heel genuanceerd liggen – een reden zijn om deze VVD’er niet in het strategieberaad te benoemen? Of heeft Loek Hermans zelf de keus bepaald? Ik stel mij zo voor dat hij iets gezegd zou hebben als: “Jongens en meisjes, ik doe zinvol werk voor de maatschappij, dit strategieberaad stelt geen hol voor, leidt tot niets en is alleen ter ere en glorie van jullie burgermeester.”
Wie het weet mag het zeggen.

StrangeArt is de avatarnaam van de sociaalfotograaf Roelof Rump. Over de foto: Besluitvorming in het strategisch beraad, een nipte meerderheid is het eens met het besluit om een koekje te serveren bij de koffie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!