Genomineerden ‘Zonnedak-award’ Apeldoorn bekend

Zondag 7 maart 2021

Door Redactie

deA

Taskforce Zonne-energie organiseert samen met energiecoöperatie deA de ‘Zonnedak-award’. Elk jaar zoeken zij het meest indrukwekkende zonnedak in Apeldoorn. Alleen bedrijven kunnen de prijs winnen en ook moet het dak uit meer dan 50 panelen bestaan. Vaak zijn deze panelen niet te zien of denken mensen er niet eens over na. Deze prijs zet bedrijven die investeren in zonnepanelen op deze manier even in het zonnetje. Uit een lijst van 29 bedrijven zijn er 3 genomineerden voor 2020 gekozen.

Beoordeling

De lijst van 29 bedrijven bevat alleen bedrijven die in 2020 een nieuw zonnedak, van meer dan 50 panelen, neer hebben gelegd. Bij elkaar hebben de bedrijven meer dan 16.000 panelen geplaatst, dat is vergelijkbaar met ongeveer 1.450 huishoudens. Anne ten Brummelhuis van Taskforce Zonne-energie, Erik Vos van Buurtstroom Apeldoorn en Peter Segaar van PolderPV maken dit jaar deel uit van de jury. Zij beoordeelde en keken naar 3 punten; optimale benutting van het gekozen dak, welke soort panelen er zijn geplaatst en ook hoe het bedrijf bezig ging.

De genomineerden

Van Gerrevink Recycling is genomineerd na het installeren van 1.348 zonnepanelen, Haco Taillift Parts heeft een nominatie ontvangen voor hun 470 panelen en ook restaurant Mediterrance met een zonnedak van 121 panelen. Van Gerrevink moest het dak geschikt maken voor zonnepanelen, terwijl Mediterrance in de binnenstad om moest gaan met veel hoogteverschil. HACO Taillift Parts heeft medewerkers ingezet voor de installatie en is bezig met een verduurzaming van het bedrijf. Op de social mediakanalen van deA en Gemeente Apeldoorn wordt, op 22 maart, de winnaar bekend gemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!