Gezocht: 100% inzet, zweetdruppels en een glimlach

Maandag 24 april 2017

Door WSV Badminton

Op het gebied van jeugdbadminton is WSV een absolute topspeler in de regio. We gaan uit van een vooruitstrevend ambitieniveau, waarbij we de ontwikkeling van de jeugd als individuele badmintonners willen stimuleren. Plezier en enthousiasme staat voorop, maar met de juiste drive en de wil om beter te worden, kunnen jeugdspelers bij WSV moeiteloos doorgroeien.

De drempel ligt laag. De lat bepalen ze zelf.

Iedereen heeft wel eens een racket vastgehouden en een shuttle geslagen, maar laten we een duidelijk onderscheid maken tussen vrije tijd en sport. Badminton is de snelste racket- en indoor sport. De hardste smash ooit gemeten behaalde een snelheid van 493 km/uur. Maar er komt meer bij kijken: kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, concentratie, coördinatie.

Tijdens een eerste les merken kinderen dat het toch iets lastiger is. Met veel vallen en oprapen komen we slagje voor slagje verder. En je ziet ze groeien en glunderen als ze met kleine tips en aanwijzingen meer controle krijgen over racket en shuttle. Met oefeningen en spelletjes vergroten we het enthousiasme en het spelplezier.

Teamsport

Al sta je tijdens een single alleen in het veld, de tegenstander aan de andere kant van het net even niet meegerekend, is badminton echt een teamsport. Trainen doe je samen. Samen word je sterker. Ook de competitie speel je in teamverband.

In tegenstelling tot veel andere sporten is er bij ons geen competitieverplichting. Sommige jeugdleden kiezen er bewust voor om geen competitie te spelen in het weekend. Tijdens de woensdagtraining maken we geen onderscheid. Er wordt wel getraind binnen de eigen groep en op eigen niveau, maar alleen indien nodig passen we de oefening iets aan.

Speciale aanbieding

Voor wie zich nu aanmeldt voor de introductieweken hebben we een interessant aanbod. Vanaf 3 mei a.s. kunnen kinderen 4 weken lang kennismaken. Gratis en vrijblijvend. Het enige dat we verwachten is 100% inzet, zweetdruppels en een glimlach. Leenrackets zijn aanwezig. Minimum leeftijd is 8 jaar. We behandelen in sneltreinvaart diverse aspecten van het badminton. We geven ze een indruk van de sport, de manier van trainen en de sfeer binnen de vereniging. Na 4 weken besluiten ze of ze lid worden.

Het lidmaatschap laten we ingaan op 1 september. Dit houdt in dat ze de hele maand juni gratis meetrainen en ook zonder verdere kosten deelnemen aan de slotactiviteit.

Aanmelden

Wil je meedoen en ons laten zien hoe goed jij kunt badmintonnen, meld je dan aan via junioren.badminton@wsv-apeldoorn.nl.

Er wordt getraind op woensdagmiddag van 16:45 uur tot 18:00 uur in onze eigen sporthal aan De Voorwaarts 450. Jeugd vanaf 13 jaar traint tussen 18:00 uur en 19:15 uur.

Meer weten? Ga naar badminton.wsv-apeldoorn.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!