Gezocht: duurzame 055-ondernemers, kunstenaars en initiatiefnemers

Dinsdag 19 mei 2015

Door Redactie

Op vrijdag 9 oktober vieren we in Apeldoorn de Dag van de Duurzaamheid in de oude Zwitsalfabriek aan de Vlijtseweg. Net als vorig jaar wordt het weer een interessante manifestatie vol belevenissen voor jong en oud.

Bezoekers kunnen workshops volgen, zoals kunst maken van afval en eten uit de natuur. Daarnaast worden er speciale routes uitgezet: hoe kunnen materialen duurzaam geproduceerd, gebruikt en hergebruikt worden, zodat er (vrijwel) geen restafval meer ontstaat? Dit geldt voor bijvoorbeeld papier en plastic, maar ook voor minder voor de hand liggende materialen. Bovendien zal dit jaar een duurzame jonge held gekozen worden: we dagen basisschool jongeren uit om een plan in te dienen waarmee je “rijk” kunt worden van rommel. Er is ook dit jaar dus weer van alles te zien, te ruiken, te proeven, kortom: te beleven.

De organisatie is op zoek naar duurzame ondernemers, kunstenaars en initiatiefnemers die zichzelf graag op de Dag van de Duurzaamheid willen presenteren, een workshop willen organiseren of op een andere manier een bijdrage willen leveren aan deze bruisende manifestatie. Wat we zoeken zijn (inter)actieve deelnemers, waarbij de bezoekers op een levendige manier duurzaamheid kunnen ervaren. Folders en presentaties zijn natuurlijk welkom, maar alleen ter aanvulling en ondersteuning. Er zijn nog slechts enkele plekken vrij, dus meld je snel aan!

Deelname is gratis, zowel voor publiek als voor duurzame ondernemers, kunstenaars en initiatiefnemers. Aanmelden kan via www.duurzaam-apeldoorn.nl of door een mail te sturen aan dvdd.apeldoorn@gmail.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!