Help de bevolking van Oekraïne

Gigant opent seizoen samen met Orpheus

Woensdag 21 september 2011

Door Stadsmens

Komend lange weekend is het tijd voor Gloed! De opening van het Podiumseizoen in Apeldoorn. Een initiatief van Gigant en Orpheus. Er is véél te zien, doen, horen en beleven van donderdag 22 t/m zondag 25 september. Zaterdag en zondag staan grotendeels in het teken van allerlei vormen van dans.

Op initiatief van Gigant doet Apeldoorn dit jaar voor het eerst mee met de Popronde. Donderdag 22-9 is het zover. Popronde is ’s lands grootste reizend muziekfestival dat de nieuwe lichting bands en muzikanten jaarlijks de mogelijkheid biedt op te treden buiten hun eigen regio. Tijdens de eerste editie van dit gratis evenement zijn er maar liefst 10 deelnemende locaties in de binnenstad! Het VPRO 3voor12 Hollandse Nieuwe podium staat in Gigant Café, met de bands Are You A Lion en Ze Mannschaft. Café Confetti is host van het 3FM podium. De afterparty van de eerste Popronde Apeldoorn is vanaf 0.00 uur in de popzaal van Gigant (ook gratis), mét twee stomende en dansbare live-acts. Meer info over het programma vind je hier en op www.popronde.nl.

Meer trek in klassiek op donderdag? Liefhebbers kunnen heerlijk genieten in Orpheus. Daar speelt Het Gelders Orkest werken van Brahms en Mahler. Solist is deze avond de zeer veelbelovende bariton Thomas Oliemans.

Op vrijdag en zaterdag wordt je aandacht in het bijzonder gevestigd op dans als inspirerende kunstvorm. Kennismaken met moderne dans kan op een heel bijzondere manier met de 3D film Pina over de wereldberoemde choreografe Pina Bausch. Een must voor danskenners, maar ook dansleken zullen in Gigant onder de indruk raken van deze hitfilm

Verder natuurlijk de classiekers Plato’s muziekcafé, Let there be house en meer. Kijk op www.gigant.nl voor meer info.

Apeldoorn Direct zal in nauwe samenwerking met Gigant vaak verslag doen van activiteiten. Ook jou willen we graag de kans geven een verslag te schrijven over een van de voorstellingen. Hou de site in de gaten, je vindt hier vanzelf de uitnodigingen.

foto:Peter Vroon

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?