Gijs Wanders schenkt collectie jeugdboeken aan CODA Centrale Bibliotheek

Woensdag 25 april 2018

Door Redactie

CODA Bibliotheek

Als je gaat verhuizen en niet alles mee kunt nemen, ga je op zoek naar plekken waar bezittingen tot hun recht komen. Om die reden nam Gijs Wanders, oud-presentator NOS Journaal en auteur van jeugdboeken, contact op met CODA om te vragen of zij een bestemming wisten voor een deel van zijn collectie Lemniscaatboeken. CODA had daar zeker een bestemming voor en als dank voor de schenking ontving Gijs Wanders dinsdag 24 april uit handen van CODA directeur Carin Reinders een CODA lidmaatschap.

 “We zijn blij dat Gijs Wanders aan ons heeft gedacht en wij gaan met deze jeugdboeken onze collecties in de Jeugd- en Buurtbibliotheken en enkele schoolcollecties aanvullen” laat Carin Reinders weten. Als dank kreeg Wanders een bos bloemen en een lidmaatschap voor CODA Bibliotheek voor hem en zijn vrouw. Hiermee kunnen ze niet alleen kennismaken met de uitgebreide collectie boeken die CODA heeft, maar ook hebben ze op vertoon van deze pas – net als andere leden – gratis toegang tot CODA Museum.

Wanders was onder de indruk van CODA – niet alleen vanwege het aanbod voor een breed publiek, maar ook  vanwege de wijze van presenteren. Zodra de rust na de verhuizing is teruggekeerd, brengt hij snel samen met zijn vrouw een bezoek aan CODA en aan de tentoonstellingen die in CODA Museum te zien zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!