Help de bevolking van Oekraïne

Na Giro-stad is Apeldoorn komend weekend weer hardloopstad

Dinsdag 10 mei 2016

Door Redactie

Jeroen Taalman

In het Pinksterweekend presenteert de organisatie van de Doorkomst Roparun Apeldoorn voor de tweede keer het evenement de Hardloopnacht.

Hardloopnacht
Apeldoorn staat bekend als ware hardloopstad. Denk aan de bekende Midwinter Marathon en de belangrijke wedstrijden bij Omnisport, zoals de NK Indoor. Maar sinds 2015 is er de Hardloopnacht, met in de avond een Cityrun dwars door de binnenstad, met afstanden van 2,5 en 5 kilometer. Voorafgaand aan de Cityrun, vindt de Kidsrun (700 en 1400 meter) plaats. De 700 m start om 20.00 uur, met om 19.55 een warming up, de 1400 meter start om 20.20 uur met een warming up om 20.15 uur. Vanaf 20.00 uur kan men zich voor de Cityrun inschrijven. De warming up hiervoor begint om 20.45 uur, waarna om 21.00 uur het startschot voor de Cityrun gegeven wordt. Inschrijven vooraf kan op www.cityrunapeldoorn.nl
Na de Cityrun komen de estafette-lopers van de Roparun dwars door Apeldoorn met een geweldige ontvangst en een feest op het Raadhuisplein.

Voorbereidingen in volle gang
De organisatie van de Doorkomst Roparun Apeldoorn is volop bezig met de voorbereidingen van dit evenement, waaronder het zoeken naar sponsoren, vergunningsaanvraag, plannen van activiteiten, etc. Alle hulp en ondersteuning van bedrijven zijn daarbij welkom. Twee jaar geleden organiseerde deze club de doorkomst van de Roparun dwars door het stadhuis van Apeldoorn. Een daverend succes dat een aanmoedigingsprijs van € 10.000 opleverde voor nieuwe bedden in het Hospice in Apeldoorn. Dit is de drijfveer om in 2016 weer een mooi feest neer te zetten voor alle Apeldoorners. Zondag 15 mei 2016 wordt een sportieve en feestelijke avond en nacht in Apeldoorn, met medewerking van onder anderen Harry Vesseur, die waar hij ook komt, in staat is om een feestje neer te zetten en nieuwkomers in Apeldoorn: Casa Cuisina.

Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 550 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bevat een team minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en teamcaptains. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 20 personen.
Meer informatie over de hardloopnacht staat op www.hardloopnacht.nl

Bijlage: foto burgemeester en organisatie doorkomst Roparun Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?