Glasvezel in Apeldoorn – Enthousiastelingen gezocht

Woensdag 19 juni 2013

Door FiberApeldoorn

Terwijl verschillende buurtgemeentes overstappen op glasvezel, hét netwerk voor internet, TV en telefonie voor de toekomst, dreigde Apeldoorn buiten de boot te vallen. FiberApeldoorn wil als initiatiefgroep dit proberen te voorkomen en dat lijkt te gaan lukken. We kunnen er nog niet te veel over vertellen, maar in de herfst van 2013 kan zeer waarschijnlijk een eerste gebied van Apeldoorn ‘Ja’ gaan zeggen tegen glasvezel.

Glasvezel in je wijk krijgen doe je met en voor elkaar. Naar ons idee kunnen buurtgenoten beter ingelicht en enthousiast gemaakt worden door een bekende buurtgenoot dan door een onbekende verkoper.

Woon je in één van de wijken Welgelegen, Zevenhuizen of Osseveld-West? Voor deze wijken zijn wij hard op zoek naar  deze enthousiaste mensen, de ‘straatambassadeurs’.

Iedereen kan straatambassadeur worden. Als ambassadeur sta je achter het glasvezel-idee, wil je dolgraag zelf glasvezel en ben je bereid om je omgeving te informeren over het FiberApeldoorn-project. Je hoeft niks te verkopen en niet op iedere vraag een antwoord te hebben, dingen die je niet weet speel je door naar de initiatiefgroep. Het is geheel op vrijwillige basis en behoeft geen inspanningsverplichting. Vertel je omgeving waarom jij glasvezel zou willen, daar gaat het om. Natuurlijk mag dat ook als je niet in één van de genoemde wijken woont, dan kunnen we misschien later van je diensten gebruik maken.

Wij, als initiatiefgroep FiberApeldoorn, denken echt dat Apeldoorn glasvezel nodig heeft. Een nieuw, open netwerk klaar voor de toekomst! Met name de genoemde wijken Welgelegen, Osseveld en Zevenhuizen hebben op dit moment een verouderd koper netwerk. Hierdoor kunnen de diensten van nu en de toekomst niet goed aangeboden worden in deze wijken. Met glasvezel kan dat wel!

Binnenkort gaat onze vernieuwde website online en kun je alles lezen over glasvezel en de mogelijke uitrol in Apeldoorn. Je kunt je nu al aanmelden als ambassadeur via info@fiberapeldoorn of Facebook.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!