Organisatie Apeldoornse Sinterklaasintocht bedenkt alvast alternatieven

Woensdag 5 augustus 2020

Door Amrutha Mol

Het coronavirus gooit roet in het eten voor veel evenementen. Er worden veel evenementen geannuleerd of verplaatst. Maar hoe zit dat met de Sinterklaasintocht? Afgelopen jaar, in 2019, was de Sinterklaasintocht in Apeldoorn een groot feest. De landelijke intocht vond toen plaats in Apeldoorn. Maar hoe gaat deze er dit jaar uitzien? Gaat het überhaupt nog wel door in verband met het coronavirus?

Antoine Joosten van Stichting Sinterklaasintocht Apeldoorn vertelt: “Ik heb al verschillende berichten gelezen van andere Sinterklaascomités, maar wij van het comité in Apeldoorn weten nog niet precies wat we gaan doen. We hebben nog geen definitieve beslissing genomen over of de intocht wel doorgaat in Apeldoorn. We willen eerst de ontwikkelingen van het coronavirus en de maatregelen daaromheen rustig afwachten.”

Alternatieven

Hij vervolgt: “Mocht een reguliere intocht niet doorgaan, dan hebben we wel alternatieven bedacht. We zijn dus verschillende varianten aan het bedenken, maar daar kan ik nog geen uitspraak over doen. Het is ook nog zo lastig om te zeggen wat we gaan doen, want wij weten ook niet hoe het virus zich de komende tijd gaat ontwikkelen. We willen de intocht nog niet afzeggen, maar we zijn wel aan het kijken naar alternatieven.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!