Gorilla Bongo keert terug naar Apenheul

Donderdag 1 augustus 2019

Door Redactie

Nee, de echte gorillo Bongo kan helaas niet terug naar Apenheul. Hij overleed in 2005. Maar het bronzen beeld dat eerder bij de ingang van Apenheul stond en nu in de binnenstad, wordt op 11 september weer teruggebracht naar het voorplein van Park Berg & Bos.

Het bronzen beeld stelt gorilla Bongo voor, die jarenlang de leider van de gorilla’s in Apenheul was. De afgelopen 5 jaar was hij te bewonderen in zijn eigen ‘Bongo parkje’ op de hoek van de Kanaalstraat en de Hoofdstraat in Apeldoorn. Volgend jaar start op die plek de bouw van winkels en appartementen. Daarom keert de zilverrug terug naar zijn ‘roots’. Op het voorplein van Park Berg & Bos krijgt hij een plek in de richting van de looproute naar Apenheul.

Herkenbaar

De gemeente Apeldoorn zet de verhuizing op 11 september in gang. Bongo wordt dan op het voorplein van Park Berg & Bos op een steen geplaatst. Deze werkzaamheden duren 2 dagen. Vanaf 13 september is Bongo officieel te bewonderen op zijn nieuwe plek. Apenheul is blij dat Bongo terugkeert op zijn oude stek. ,,Hij zorgt voor herkenbaarheid voor bezoekers die aan komen rijden en naar de entree van Apenheul lopen”, meldt een woordvoerder.

Over Bongo

Gorilla Bongo was tot zijn overlijden in 2005 de leider van de gorillaharem in Apenheul. Hij was een belangrijk boegbeeld van Apenheul. De Ugchelse kunstenaar Rob Maris heeft het bronzen beeld van Bongo gemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!