Grasnapolsky verlaat Radio Kootwijk na jubileumeditie

Maandag 16 oktober 2017

Door Redactie

Festival Grasnapolsky, dat op 2, 3 en 4 februari 2018 haar jubileum-editie viert, zal in 2019 op een nieuwe locatie plaatsvinden. Na vijf jaar lang heel prettig te hebben samengewerkt met Radio Kootwijk, Staatsbosbeheer en Landal Rabbit Hill, is voor de organisatie het moment aangebroken om door te gaan met het festival op een nieuwe plek waar ruimte is om door te groeien.

Grasnapolsky begon ooit in 2010 in Landhuis de Ridderhofstad in Amelisweerd en verhuisde daarna naar het Veluwse zendstation Radio Kootwijk. Het festival draait behalve om het ontdekken van nieuwe muziek, kunst, architectuur en natuur, ook om vernieuwing en transformatie. Daarom is het na vijf jaar Radio Kootwijk dan ook een mooi moment om samen met het publiek een nieuwe locatie in Nederland te gaan ontdekken.

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets is er van overtuigd dat Nederland nog veel meer prachtige locaties kent waar verhalen achter schuilgaan die nog niet eerder zijn verteld: ,,Grasnapolsky heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste waarde in het Nederlandse festivallandschap, maar wel eentje die net even anders is. Op Radio Kootwijk hebben we ons publiek in de afgelopen vijf jaar elk hoekje, gaatje en verhaal van deze bijzondere plek laten zien en verteld. Wij willen ons publiek blijven uitdagen nieuwe dingen te ontdekken: nieuwe muziek, nieuw erfgoed, nieuwe verhalen, nieuwe natuur, nieuwe prachtige plekken in Nederland. Daarom nemen we een grote stap, maar wel een stap die het festival nog verder gaat verankeren. Met ook nog eens een nieuw, ijzersterk programmateam gaan we de toekomst met een frisse blik tegemoet. Het valt natuurlijk zwaar de ogenschijnlijk meest ultieme locatie van Nederland te verlaten, maar wij hebben er veel zin in ons publiek aan een nieuw avontuur te laten beginnen in 2019. Dat lijkt ver weg, maar is heel dichtbij.”

Grasnapolsky 2018

Het festival zal voor deze jubileumeditie op Radio Kootwijk nog één keer alles uit de kast trekken. Met het thema Ver weg / Dichtbij wordt er een vergrootglas gelegd op al het moois dat deze plek te bieden heeft en geknipoogd naar de nieuwe locatie van het festival. Dans, (muziek)theater en performance krijgen een prominentere plek in het Grasnapolsky-programma en ook zullen er meer opkomende internationale acts, hiphop en niet-westerse muziek aan de line-up toegevoegd worden. Er wordt wederom een uitgebreid en veelzijdig randprogramma opgesteld met een actieve rol voor de boswachters van Staatsbosbeheer, zoals de bezoekers inmiddels van Grasnapolsky gewend zijn.

Toekomstplannen

Grasnapolsky heeft in de afgelopen vijf jaar een intensieve samenwerking met Staatsbosbeheer opgebouwd, deze zouden de twee partijen graag voortzetten. Samen zullen de partijen de mogelijkheden onderzoeken het festival voort te zetten op een nieuwe natuurrijke, cultuurhistorische locatie, waar ruimte is om verder te ontwikkelen en groeien. Ook het publiek wordt bij de zoektocht betrokken: zij wordt via social media opgeroepen om mee te denken en speciale locaties in hun regio te nomineren als nieuwe thuisbasis voor Grasnapolsky 2019.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!