Groepstentoonstelling ‘Code Geel’ in Galerie Ateliers Apeldoorn

Donderdag 11 juli 2024

Door Ben Eggermont

Maar liefst twaalf kunstenaars laten zien hoe verschillend die kleur kan zijn. Van zaterdag 13 tot en met zondag 28 juli is het ‘Code Geel’ in Galerie Ateliers Apeldoorn. De deur van de galerie staat gastvrij open van 13 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Er zijn schilderijen en objecten van Milena Tlustá, Stephan Peters, Mirjam Berkhout, Adri Post, Karla Kassenaar, Antoinette Vunderink, Anneke Eggermont, Ariadne Leefoge, Roel Ottow, Jan de Bruijne en Ineke Moes. Zij zijn allen verbonden aan Stichting Ateliers Apeldoorn. Han ter Keurs maakt – als gastexposant – het twaalftal compleet.

Geel!

“Geel is de kleur van zomer, zonneschijn, geluk en warmte. In de natuur zie je gele zonnebloemen en narcissen, kanaries en bijen. In de door de mens gemaakte wereld is het de kleur van de trui van de winnaar van de Tour de France, post its en borden die ons waarschuwen voor gevaar of tot voorzichtigheid manen.”, zo luidt de toelichtende tekst.

Elk weekend van 13 tot 17 uur

De galerie is drie weekenden (13/14 juli, 20/21 juli en 27/28 juli) open op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur. Steeds zijn een of twee van de kunstenaars aanwezig om bezoekers gastvrij te ontvangen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!