Grote brand in bovenwoning Apeldoorn

Maandag 30 juli 2012

Door Redactie

Randy Gasper

Rond kwart over één vanmiddag ontstond er een grote brand in een opslagruimte op de bovenverdieping van HairDesign in de Hoofdstraat. Diverse brandweer units kwamen ter plekke om de brand te blussen en onder controle te krijgen.

De brand trok veel bekijks van het winkelend publiek.  Op last van de brandweer werd voor de veiligheid alsmede de noodzakelijke bluswerkzaamheden het deel van de Hoofdstraat vanaf Kijkshop tot Opa’90 afgesloten. Ook moesten diverse winkeliers de deuren sluiten.

De brand werd later op de middag van een middelbrand opgeschaald naar een zeer grote brand. Om de brand te blussen kwamen ook units uit omliggende dorpen helpen. Tevens werd er een hoogwerker ingezet. De brandweer probeerde met man en macht de naastgelegen panden nat te houden om te voorkomen dat het vuur zou overslaan. “Alle hens aan dek”!, was het daarom volgens Robert Spijkerman van de Veiligheidsregio Noord & Oost Gelderland.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De appartementen die zich boven de kapperszaak bevinden zijn voorlopig nog onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Hoofdstraat Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!