Grote verkeerscontrole Zutphensestraat

Woensdag 4 april 2012

Door Niels Damstra

APELDOORN – De politie heeft vanochtend op de Zutphensestraat in Apeldoorn een grootschalige controle gehouden. Dit deed zij in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, Douane, Rijksdienst voor het Wegverkeer en het Verkeershandhavingsteam.

De controle startte rond half zeven en was om één uur afgerond. In totaal zijn 195 voertuigen de ‘politiecontrolestraat’ gepasseerd. Hierbij zijn in het kader van de CAO-acties van de politie in totaal 46 coulancebonnen uitgeschreven. Bestuurders die iets te hard reden, geen kentekenbewijs bij zich hadden, een trekhaak voor de kentekenplaat of een lekke uitlaat hadden kregen een waarschuwing. Voor grovere overtredingen is 19 keer bekeurd. Dat ging om auto’s met een verlopen APK of zonder verzekering. OOk het rijden met gladde banden en het rijden over een verdrijvingvak werd bekeurd. Van in totaal 195 bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen had gedronken.

Bij de controle zijn ANPR-voertuigen ingezet. Dit voertuig scant de kentekens van passerende auto’s, motoren of bromfietsen of zij voorkomen in politieregisters. Van één bestuurder is het voertuig in beslag genomen wegens het onverzekerd rijden. Twee personen zijn aangehouden voor een aanhoudingsbevel of openstaande boetes.
Door de Belastingdienst is 17.500 euro aan achterstallige belasting geïnd en voor ruim 700.000 euro beslag gelegd op voertuigen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?