Grote waardering voor Paul Blokhuis

Maandag 6 november 2017

Door Redactie

Politicus Paul Blokhuis (ChristenUnie) neemt op 17 november officieel afscheid van Apeldoorn. Na ruim twaalf jaar wethouder van Zorg en Welzijn te zijn geweest, gaat hij in Den Haag verder als staatssecretaris van Volksgezondheid in Kabinet Rutte 3. Genoeg redenen voor Apeldoorn Direct om ook de straat op te gaan en het gemeentehuis te bezoeken. Apeldoorners die hem kennen of van hem gehoord hebben zwaaien hem vol bewondering uit.

,,Paul Blokhuis is een bevlogen politicus, die staat voor zijn zaak. Een heel kenmerkend punt van hem is zijn benaderbaarheid en het zou mooi zijn als de volgende wethouder dat ook heeft.”

Wim Willemsen (47), fractievoorzitter Apeldoorn Lokaal

 

,,Ik vind Paul Blokhuis een enorm goede bestuurder. In de afgelopen twaalf jaar heeft hij laten zien dat hij een hart voor de gemeente heeft. Paul heeft enorm veel gedaan voor jongeren hier in Apeldoorn en daar bewonder ik hem voor.”

Jarin van der Zande (25), voorzitter Perspectief (jongerenafdeling ChristenUnie)

 

,,Ik heb niets met hem te maken gehad, maar wat ik wel kan zeggen is dat ik vind dat te veel instanties zich met één ding bemoeien. Dit maakt het onoverzichtelijk en kostenverhogend. Misschien dat de volgende wethouder daar iets mee kan doen.”

Gerard van der Wal (45), ondernemer

 

,,Ik vind het belangrijk dat een wethouder meeleeft met de ouderen. Er zouden meer mensen in verzorgingstehuizen moeten komen. Er zijn genoeg mensen die dit werk (vrijwillig) willen doen, maar door allerlei regels kan dat niet.”

Nina Hofstee (19), Apeldoorner

 

,,De nieuwe wethouder moet goed voorbereid zijn op zijn taak. Ik vind het belangrijk dat hij het geluid van de burger serieus neemt. Niet dat ze alleen gehoord worden.”

Kim Martherus (51), Apeldoorner

 

,,Ik heb Paul Blokhuis een aantal keren ontmoet. Meer vriendschappelijk dan politiek. Hij is echt een mensenmens en een wethouder moet toch vooral mens georiënteerd zijn.”

Henk Medema (67), Apeldoorner

 

Op vrijdag 17 november vindt de afscheidsreceptie van Paul Blokhuis plaats. Vanaf 16.00 uur zijn alle inwoners van Apeldoorn welkom in het stadhuis.

Door: Mandy Hendriks

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!