Guido de Vries stopt als directeur bij Gigant

Donderdag 15 september 2016

Door Redactie

Medea Huisman

Guido de Vries stopt 1 januari 2017 als directeur bij Gigant. Hij is vanaf 2012 betrokken bij het poppodium en filmtheater in Apeldoorn.

In een periode die zich kenmerkte door bezuinigingen en reorganisatie realiseerde hij de afgelopen 5 jaar samen met het team van medewerkers en 160 vrijwilligers ruim 30% groei in zowel publieksbereik als omzet. Vanwege hoge huur en lage subsidie is het echter niet gelukt om een stabiel financiële situatie te creëren. De Vries: ,,Werken met het team van Gigant is fantastisch. Samen iedere dag weer werken aan een mooi programma, gastvrijheid en ondernemerschap. Gigant staat op de kaart bij boekers en distributeurs. Afgelopen jaar is geïnvesteerd in de breedte van het programma. Wat mij betreft moet het de komende tijd weer meer de diepte in. Plaats voor progressief programma.”

De geplande fusie met Markant ligt niet in lijn met de persoonlijke ambitie van De Vries: de directeur van het nieuwe bedrijf zal zich meer met politiek en strategie moeten bezighouden, Guido werkt graag midden in het bedrijf en dicht op het programma. De Vries: ,,Er zijn heel veel mooie evenementen geweest afgelopen jaren om trots op te zijn. De StadsOase, de Culture Club, de Staat in de Zwitsalfabriek. De toename van première films, ontbijt+film. Met de Muur en Soundflick kwam ook beeldende kunst Gigant binnen. Na 5 jaar ga ik nu verder, op zoek naar nieuwe uitdagingen.”

Bestuurslid Erica Janssen: ,,Guido heeft mede dankzij zijn positieve instelling Gigant staande weten te houden in een wel heel lastige periode. Dat is op z’n minst bewonderingswaardig te noemen. Guido staat niet alleen voor de organisatie maar ook voor de mens; van bezoekers, vrijwilligers tot het topteam wat werkt bij Gigant. Wij hebben alle begrip voor de keuze die Guido nu maakt.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?