Gymnasium Apeldoorn: eerste Geo Future School in Nederland

Maandag 18 november 2019

Door Redactie

Het Gymnasium Apeldoorn zet zich als eerste voortgezet onderwijsschool in Nederland op de kaart als Geo Future School. Dit is een nieuwe stroom in het voortgezet onderwijs waarin aandacht voor de toekomst (future) wordt gecombineerd met de grote vraagstukken die spelen op aarde (geo).

De school kreeg het predicaat volwaardig Geo Future School uitgereikt. Het doel van Geo Future School is om het onderwijs zo in te richten dat jongeren maximaal worden gestimuleerd en in staat worden gesteld om kritisch na te denken over de toekomst. Met Geo Future School leert een leerling multidisciplinair denken en zijn of haar eigen creativiteit te gebruiken. Het leggen van verbanden, associëren en kritisch denken zijn daarbij erg belangrijk. Een Geo Future School staat daarmee voor relevant praktijkgericht, uitdagend en toekomstgericht onderwijs. Al vanaf de start van de nieuwe onderwijsstroom Geo Future School is Gymnasium Apeldoorn betrokken bij het ontwikkelen van verschillende modules.

Leerlingen bundelen hun kennis die ze opdoen bij verschillende vakken om in projecten vraagstukken op te lossen. Zo bedacht klas twee van het Gymnasium met behulp van mindcraft een idee voor het aanpakken van regenwater. Bij hevige regenbuien staat een deel van Apeldoorn namelijk blank, doordat de riolering het hemelwaterafvoer niet aankan. Hoe is dit te verhelpen? Eén van de door leerlingen bedachte oplossingen was het vervangen van al het asfalt door klinkers in de Parkenbuurt. Zo gaat het regenwater terug de grond in, in plaats van dat het via de riolering afgevoerd wordt. De gemeente voert dit momenteel ook uit.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!