Gymnasium Apeldoorn verdient zilveren schoolkantine schaal

Maandag 22 mei 2017

Door Ben Eggermont

Gymnasium Apeldoorn heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

De school heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling met een gezonder aanbod staan centraal in hun schoolkantine. Het oog van de leerlingen valt meteen op de ruime keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Ook is er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt, waterkannen op de balie en flesjes in de automaat. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Het Gymnasium heeft de kantine aangepast aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter is dat jongeren de toekomst zijn. Willen wij dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op hun school gezond kunnen eten en drinken. Hier brengen zij immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt om een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine past in het totale beleid van Gymnasium Apeldoorn om een gezonde school te willen zijn. In samenwerking met de GGD is er voor gezorgd dat de school al jaren een niet-rokers school is. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan verslavingspreventie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?