Hanoszaal voor even een comedy club

Donderdag 20 oktober 2016

Door Joost Leferink

De aankondiging van Sylvesters Comedy Club in het programmaboek triggerde mij. Een lach, een mooie gedachte, een tikkeltje anders dan we gewend zijn. Dat is wat in het boek stond. Ik kan je vertellen, dat was het zeker.

Er ontstond enige verwarring toen er in de mail stond deur open om 20:00 uur en aanvang 20:30 uur. Normaal beginnen de voorstellingen namelijk om 20:00 uur. Iets voor 20:00 uur kwam ik aan en het was nog relatief rustig. De deuren waren wel open, maar ja, ga je dan 30 minuten in de zaal wachten? Een bakkie koffie in de lobby is ook wel lekker. Dat hebben we dan ook gedaan. Om 20:15, toch maar eens de zaal in lopen. Kom je de bocht om, zie je de Hanoszaal omgetoverd tot een ware comedyclub. Zitjes, bakje nootjes, klein podium. Al met al een gezellig knusse club setting.

Bijkomend voordeel, drinken mocht mee de zaal in. Dus toch maar even teruggegaan naar de bar om drankjes te halen voor mijn gezelschap.

Dan de voorstelling. Silvester Zwaneveld was de host en praatte de verschillende comedians aan elkaar. Natuurlijk gepaard met voldoende grappen. Hij heeft zijn netwerk van artiesten opgetrokken om een mooi programma te vullen.

Als eerste Tim Hartog. 29 jaar en finalist geweest van het Leids Cabaret festival. Scherpe grappen en voldoende zelfspot. Als twee Marlon Kicken. In Curaçao geboren, maar Brabants sprekend. Buiten het feit dat dit de eerste minuten al grappig is wist hij de zaal aan het lachten te krijgen.
Bram Martens mocht na de pauze als ‘Rising Star’ het podium betreden. Rake en soms confronterende grappen mijdt hij niet. Een korte, maar stekte performance.
En als klap op de vuurpijl Jeroen Leenders. Het begint met de verschijning. Een baard van zo’n 25 cm en lang warrig haar. Het verhaal sloot hier op aan. Hilariteit door het anders denken, zeggen wat veel mensen denken en confronteren met de gekke gewoonten in onze maatschappij.

De opzet van de avond was echt een aanrader. En je hebt geluk, want Sylvesters Comedy Club vindt nog vijf maal plaats in Orpheus. Zelfde setting, andere cabaretiers.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?