Hardleerse illegale collectant aangehouden

Dinsdag 6 mei 2014

Door Redactie

Redactie

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 17-jarige Apeldoornse jongen. Hij bleek twee dagen achter elkaar illegaal te collecteren. Hij zei geld op te halen voor KiKa, maar deze stichting organiseert geen collectes.

Op maandag 5 mei zag een agent in zijn vrije tijd de tiener in de wijk Zevenhuizen collecteren. De dag ervoor had de jongen dit ook al gedaan en was daarvoor berispt. Het opgehaalde geld werd op de rekening van KiKa gestort omdat het ondoenlijk was om dit aan de gevers terug te geven. Nu had hij een klein geldbedrag opgehaald en werd het geld wel aan de gevers teruggegeven.

Gewaarschuwde agenten namen de jongen mee naar het politiebureau. Nu was er geen pardon en wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Belangrijk om te weten is, dat KiKa zelf geen collectes organiseert. Meestal gebeurt dit door scholen of verenigingen en die moeten toestemming van de gemeente hebben. Er worden volgens de site van de stichting ook geen wens- of kerstkaarten voor dit doel verkocht. Indien u twijfelt aan de collectant, bel dan de politie en geef zoveel mogelijk gegevens door.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 06-05-2014 | 13:08

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!