Haven-Centrum krijgt nieuwe woongebouwen naast parkeergarage

Dinsdag 16 november 2021

Door Tim Uilen

Het is een locatie waar afgelopen jaren al veel is gedaan. Sloop hier en nieuwbouw daar, Haven Centrum ziet er heel anders uit en is nu het thuis van een groot aantal bewoners van de binnenstad. Alleen gaat er nog meer in dit gebied gebeuren, met name rond de parkeergarage. Er zullen namelijk minimaal 48 nieuwe appartementen langs de parkeergarage worden geplaatst. Dit getal kan nog groeien naar boven de 50, maar of dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. De appartementen zijn voor de helft sociale huurwoningen en voor de andere helft middeldure koopwoningen. Ook gaat er iets gebeuren met het gebied tussen Omnizorg en De Ambacht aan de Stationsstraat, deze grond wordt verkocht of gaat ontwikkeld worden.

De plannen

De snelheid van de ontwikkeling van dit gebied kan je terugzien in de video, de nieuwste woningen staan nog niet eens op Google Earth. Maar dat is niet de focus van dit artikel, het gaat om de nieuwe appartementen die hier gepland staan. In het oranje gekleurde gebied komt ‘De Silo’, een woongebouw met 24 middeldure koopwoningen. Zoals je ziet ligt deze ontwikkeling precies op de weg richting de ingang van de parkeergarage en dat is ook zo gepland. Tussen ‘De Silo’ en het kanaal komt namelijk een klein park, een nodig stukje groen in deze wijk. Hierdoor zal de ingang van de parkeergarage verplaatst worden naar de zuidkant van het gebouw, onder het geel gekleurde gebied.

Hier ontwikkelt woningstichting Ons Huis 24 sociale huurwoningen, eventueel komen daar nog 6 tot 8 woningen bij. Is dit mogelijk? Dat ligt aan de plannen en vormgeving van de nieuwe ingang van de parkeergarage. Deze gebouwen, met daarbij ‘De Silo’ meegerekend, zullen ongeveer even hoog zijn als het gebouw van Omnizorg. Hoe het groen gekleurde gebied eruit gaat zien is nog niet duidelijk, wel is de kans groot dat de gebouwen die er nu staan naar de grond gaan. De omgevingsvergunning voor de eerder besproken woningen, van woningstichting Ons Huis en ‘De Silo’, zal aan het begin van 2022 aangevraagd worden. De bouw van de sociale huurwoningen zal wel eerder starten dan de bouw van ‘De Silo’, namelijk mei volgend jaar. De realisatie van ‘De Silo’ staat voor het einde van 2022 op de planning en zal een jaar duren.

Meer informatie over ontwikkelingen tussen het kanaal en de Stationsstraat? Lees dan op vrijdag 19 november het nieuwste deel van onze reeks Stadsplan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!