Heb jij een hart voor kinderen? Het Fort is op zoek naar jou!

Woensdag 2 februari 2022

Door Apeldoorn Pakt aan

Fort-kinderen groeien op in financieel en sociaal kwetsbare gezinnen. Wil jij je tijd en aandacht investeren in kostbare kinderen? Kom dan helpen!

Taakomschrijving

Het belangrijkste dat je als vrijwilliger doet is je onverdeelde aandacht aan de kinderen geven. Je knoopt een gesprekje aan met een kind, helpt met huiswerk of speelt een spelletje met een klein groepje kinderen. Je vervult een belangrijke taak als rolmodel voor hen. Je ondersteunt ook op praktisch gebied, bijvoorbeeld fruit klaarmaken en knutselspullen opruimen. Ze horen ook graag wat jij leuk vindt om te doen, een sportactiviteit voorbereiden of koken met een klein groepje kinderen? Er is van alles mogelijk.

Kennis en vaardigheden

Je hebt affiniteit met de doelgroep, ervaring (privé of professioneel) in het omgaan met kinderen is fijn. Je bent empathisch, geduldig en kan je grenzen aangeven. Je voelt je thuis tussen verschillende culturen. Het Fort is een organisatie die handelt vanuit een christelijke identiteit. Zij geloven dat God elk mens waardevol vindt. Daarom staan zij open voor elk kind en elke vrijwilliger.

Scholing

Als je het leuk vindt kan je deelnemen aan de trainingsdagen. Je wordt ingewerkt door de kindercoach, je leert door gesprekken maar ook in de praktijk over de aanpak en methode. Je krijgt tevens begeleiding van de kindercoach en project coördinator.

Wat krijg je er voor terug?

Je wordt onderdeel van het gezellige en gepassioneerde Fortteam. Je krijgt de glimlach van een kind dat geniet van de positieve aandacht die jij hem of haar geeft. En de wetenschap dat je een waardevolle investering doet in het leven van een kind. Ze vergoeden eventuele reiskosten. En natuurlijk ga je gezellig mee met het jaarlijkse teamuitje.

Tijdinvestering

Ze zoeken vrijwilligers voor de dinsdag- en/of donderdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur. Je kan elke week komen, maar bijvoorbeeld ook om de week.

Locatie

Het Fort bevindt zich in het gebouw van Stichting Old School. Old School Apeldoorn is een verbouwde oude school midden in de wijk Apeldoorn-Zuid waar een buurthuis, kleine zorgboerderij en huiskamer wordt gerund. Vanuit Stichting Old School worden het hele jaar door tal van activiteiten georganiseerd voor kinderen, tieners, volwassenen en kwetsbaren in de samenleving.

Informatie

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over deze vacature? Kijk op: Apeldoorn Pakt Aan

Kijk voor meer informatie over het project op www.hetfort.org.

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Prins Willem-Alexanderlaan 1419, telefoonnummer: 055-5270581.
Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!