Help de bevolking van Oekraïne

Heel Noord- en Oost- Gelderland krijgt vaccinatie in Apeldoorn

Woensdag 23 december 2020

Door Ben Eggermont

Een stip op de horizon: nu het Pfizer-vaccin ook de goedkeuring heeft gekregen van de European Medicines Agency, kan het vaccineren ook in Nederland beginnen. De GGD in Gelderland start daarmee op maandag 18 januari 2021 op 3 locaties. Voor Noord- en Oost-Gelderland is dat in Apeldoorn: in sporthal Mheenpark, is te lezen op de site van de GGD.

Voor Gelderland-Midden zal er geprikt worden in sportcentrum Papendal in Arnhem en voor Gelderland-Zuid is de locatie in Wijchen. Burgemeester Ton Heerts benadrukte vanavond, donderdag 23 december, tijdens een extra ingelaste raadsvergadering dat er door de vaccinaties weer licht aan de horizon gloort. Hij lichtte toe dat er ingeënt gaat worden in de vooraf door de minister vastgestelde volgorde.

Eerste groepen

In totaal wordt er vanaf 18 januari vanaf 25 locaties in Nederland gevaccineerd. De GGD’en zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen. De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Vanaf 4 januari worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.

Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen de 2 inentingen zit 3 weken. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

 

Wij zijn benieuwd naar hoe jij erover denkt. Vul hiervoor hieronder onze poll in:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?