Help, ik krijg Syriërs te eten

Donderdag 7 januari 2016

Door StrangeArt

Ik heb mij aangemeld als gastgezin voor een ‘Meet and eat’ met Syrische vluchtelingen. Lijkt mij best gezellig en leerzaam, kunnen we iets leren van elkaars cultuur. Het zijn twee Syrische jongemannen en we gaan samen met mijn partner en dochter eten. Bij mijn vrouw valt het wel mee, maar mijn dochter laat haar vrouwelijkheid graag zien. Blote schouders en een kort rokje. Zelf gebruik ik geen alcohol, maar Wilma en mijn dochter drinken altijd een glaasje wijn bij het eten.

Nu denk ik dat ik dat eten afzeg, want er is een streng protocol waar een ieder zich bij dit ‘meet and eat’ aan moet houden. Wat staat er onder meer in dat protocol:

  • Kleedt je gepast (geen ontblote schouders of kort rokje)
  • Gedraag je als vrouw netjes
  • Serveren van alcohol wordt afgeraden

Of moet ik eigenwijs zijn, en die twee jongemannen uitnodigen. We kunnen dan praten over hun land maar ook over emancipatie. Mijn dochter zou kunnen vertellen dat ze gewoon – zonder lastig gevallen te worden – met haar korte rokje de stad in kan. Dat in Nederland, haar land, sexuele grenzen worden bepaald door de vrouw. Dat ze nooit wordt nagefloten en gesist. Dat ze het niet accepteert dat ze hoer wordt genoemd en dat ze de eerste man die haar betast een klap in het gezicht geeft en direct aangifte doet wegens aanranding.

Ik denk dat ik die Syrische mannen toch uitnodig, kunnen we wat van elkaar keren. En Wilma schenkt hun gewoon een glaasje fris in. Over mijn dochter maak ik mij geen zorgen, die gedraagt zich altijd – gerekend naar onze normen – netjes.

Opmerking: Die dame op de foto is niet mijn dochter.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!