Hemelvaartsdag: wat kan je allemaal gaan doen?

Donderdag 10 mei 2018

Door Redactie

Het is Hemelvaartsdag. Grote kans dat je vrij bent, al wensen we de Apeldoorners die moeten werken natuurlijk veel sterkte. Maargoed, mocht je toch vrij zijn, wat kan je dan allemaal gaan doen vandaag? We zetten de opties even op een rijtje voor je:

Met de stoomtrein

Het is vandaag Nationale Stoomtreindag. Vanaf 10.15 uur vertrekt er ieder uur een stoomtrein vanaf station Apeldoorn. Die trein brengt je dan naar Beekbergen en/of Loenen. De conducteur komt je kaartje knippen, terwijl jij in een historisch rijtuig zit. Kijk hier voor meer informatie.

Zeepkisten

In het Orderbos wordt voor de 9de keer het Skandia Zeepkistenrace Festival gehouden. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen aan de zeepkistenrace, zij kunnen zich ook ter plekke nog inschrijven. Verder is er op het terrein van alles te doen, waaronder een theaterweide en allerlei stands met spulletjes en eten. De activiteiten beginnen om 11.00 uur en gaan voor het eerst door tot 20.00 uur (dus duurt een paar uur langer dan normaal).

Hemelse Brocante

In Wenum Wiesel, bij de Wenumse Watermolen, wordt een ‘Hemelse Brocante‘ gehouden. Een fair met antiek, industriële spullen en ook vintage. Denk bijvoorbeeld aan lampen, potten, kleden, kasten, stoelen en ga zo maar door. De fair is geopend van 9.30 uur tot 16.30 uur. Tip: neem contant geld mee, want pinnen kan niet.

Marialust Rally

Vanaf 12.00 uur gaat de Marialust Rally van start. De route van de rally gaat over de Veluwe en de bedoeling is dat rond 16.30 de finish bereikt wordt. Deze is bij Villa Marialust. Rond 17.30 uur is dan de prijsuitreiking.

Concert Paleis het Loo

Paleis Het Loo en de regimentsfanfare ‘Bereden Wapens’ van de Koninklijke Landmacht organiseren op Hemelvaartsdag voor het eerst samen een concert. Zangeres Jolien Thijs laat samen met het orkest, onder leiding van ritmeester Harold Lenssen, verschillende muziekgenres horen. Aanvang van het concert om 14.30 uur op het Stallenplein in Paleis het Loo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!