Hennepkwekerij ontdekt, bewoner aangehouden

Vrijdag 15 augustus 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

De politie heeft donderdagochtend 14 augustus in een woning aan de Bierbrouwershorst in Apeldoorn een in werkingzijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De bewoner werd in de woning aangehouden.

De politie kwam de kwekerij na een melding op het spoor. In de woning werd op de eerste verdieping een in werkingzijnde hennepkwekerij met meer dan 100 hennepplanten aangetroffen. Onderzoek wees uit dat er sprake moet zijn geweest van eerdere oogsten en dat de stroom illegaal werd afgetapt. Hierdoor was een verhoogde kans op brand, door bijvoorbeeld kortsluiting, ontstaan.

De aangetroffen planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De bewoner is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
 

Hennepkwekerij: gevaar voor uw wijk!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.
 

Hoe herken ik een hennepkwekerij?

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

  • Warme en/of vochtige muren
  • Non-stop zoemende of brommende geluiden
  • Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan
  • Stankoverlast in de vorm van henneplucht
  • Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
  • Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte
  • Continue condensvorming op de ruiten
  • Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

 

Meld het bij de politie!

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 15-08-2014 | 09:58

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?