Het Glazen Huisje van Apeldoorn brengt (voorlopig) 7.115, 67 euro op

Zondag 18 december 2016

Door Redactie

Evenals de voorgaande vier jaren werd het Glazen Huisje in Apeldoorn aan de Deventerstraat weer ingezet voor de jaarlijkse Serious Request actie. Dit jaar werd er geld ingezameld voor de bestrijding van longontsteking bij kinderen in Afrika. Het waren de Dj’s  Chantal Zwaag en Jasper Koot die zich gedurende 55 uren hebben ingezet om deze actie tot een succes te maken.

Naast de 2 Dj’s  werd er door vele anderen allerlei taken uitgevoerd. De lootjesverkopers, de fotografen en de filmers voor de videobeelden, de mensen van de techniek, de redacteuren die zorgden voor de actualiteit op sociale media. Daniël  van Harmelen van de regie keek terug op een zeer geslaagd evenement, alles verliep volgens plan, er werd geen wanklank gehoord, alles liep op rolletjes.

Het Rode Kruis was aanwezig om waar nodig te kunnen helpen. Ze maakten mensen enthousiast voor het Rode Kruis werk en boden de reanimatiecursus aan omdat de vaardigheid van reanimeren mensenlevens redt. Ze hadden goede zaken gedaan.

Joop Beermann, de baas van het glazen huisje, draaide om 5 voor 4 de sleutel om waarmee het rolluik naar beneden ging en de 2 Dj’s voor even echt opgesloten zaten. Even later kon wethouder Paul Blokhuis, die met de Rode Kruis bus arriveerde ze weer uit hun benarde positie bevrijden door het rolluik weer op te trekken en konden Chantal en Jasper na 55 uur weer vrij ademen. Vermoeid spraken zij van ‘een ervaring voor het leven’. Jasper drinkt voorlopig geen groen sapje meer en wil nu gewoon eten. Morgen gaat een delegatie van RTV Apeldoorn naar Breda om de opbrengst bij het echte Glazen Huis in te leveren.

Volgend jaar staat het Glazen Huis in Apeldoorn of er dan ook een Kleinste Glazen Huis zal komen valt nog te bezien.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!