Het Internationaal Bierfestival krijgt een nieuw jasje

Dinsdag 18 september 2018

Door Redactie

Vernieuwde invulling en breder van opzet, dat is de nieuwe formule van Het Internationaal Bierfestival. Na twee jaren geen onderdeel van de Apeldoornse evenementenkalender te zijn geweest ziet het er naar uit dat het iconische evenement in het eerste weekend van september 2019 opnieuw plaatsvindt.

Het Internationaal Bierfestival mag trots zijn op twaalf succesvolle edities in Apeldoorn. Maar helaas bleek twee jaar geleden dat het festival in de vertrouwde vorm niet langer financieel haalbaar was vanwege oplopende kosten en reductie van subsidiegelden. Vanwege de grote sentimentele  waarde voor Apeldoorn heeft Stichting 100Plus events, bekend van onder andere The Original 80s Party, zich toen het lot van het festival aangetrokken en zich sterk gemaakt voor de voortzetting van het evenement. Groot was dan ook de teleurstelling voor Apeldoorn en de organisatie toen het bericht kwam dat de subsidiegelden die eerder aan het festival waren toebedeeld nog meer werden gereduceerd, waardoor het evenement dit jaar in Apeldoorn niet kon plaatsvinden.

Het is geen toeval dat het vandaag – in het begin van september – bekend is gemaakt dat daar verandering in komt. Dani Levy en Tim Koldenhof hebben een formule bedacht waarin het concept (de naam en de sociale mediakanalen van het Internationaal Bierfestival) door hen wordt overgenomen. Beide heren werken aan een opzet van Het Internationaal Bierfestival dat ruimer is dan in het verleden het geval was waardoor het draagvlak krijgt bij een breder publiek en daardoor het evenement weer levensvatbaar is.

Door overname van het concept hebben Dani en Tim de volledige vrijheid om “met een schone lei” te beginnen en een nieuw Internationaal Bierfestival te creëren waarbij ze verder kunnen bouwen op het succes van de afgelopen jaren.

Dani Levy, Tim Koldenhof en het bestuur van Stichting 100Plus events zeggen heel blij te zijn met deze afspraak. We staan te popelen om er een geweldig succes van te maken in het eerste weekend van september in 2019, aldus de nieuwe organisatoren van Het Internationaal Bierfestival.

Volg alle nieuwe ontwikkelingen op Facebook of www.bierfestivalapeldoorn.nl

Binnenkort meer hierover.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!