September: de fijnste maand van het jaar is begonnen

Donderdag 4 september 2014

Door Joke de Wolde

Joke de Wolde

De maand september is begonnen. Voor mij de fijnste maand van het jaar; ik rook maandag de specifieke, beetje kruidige septemberlucht. Ik voelde de frisheid ’s ochtends, terwijl het zonnetje zich door de mist probeerde te wringen, wat in de loop van de dag prima lukte. Ik geniet van de namiddagzon in mijn tuin. September heeft vaak heel veel mooie zonnige dagen. Ik zag al de eerste blaadjes verkleuren, mijn hortensia’s hebben hun laatste bloeifase bereikt en zijn nu eigenlijk op hun mooist.

September, een beetje melancholisch, afscheid van de zomer, aanloop naar de herfst. Met af en toe harde wind, soms stormen zelfs (waarbij de regen van mij dan wel weer weg mag blijven), maar ook de maand die de hele wereld in een gouden gloed kan zetten als straks de bladeren verkleurd zijn, maar nog aan de bomen hangen, de maand waarin de zon laag over het kanaal schijnt en de wereld in een poederachtig licht zet.

De zomer is nog niet helemaal voorbij, de herfst is nog niet echt begonnen. Welkom september, bezorg ons ook dit jaar weer veel zon en een pracht aan kleuren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!