Het jaar 2020 afsluiten met… oliebollen

Donderdag 31 december 2020

Door Redactie

Het mag dan een raar jaar zijn geweest en oud en nieuw zal ook, net als eigenlijk alles in 2020, anders dan anders worden. Niet teveel bezoek, 1,5 meter afstand en ook nog eens geen vuurwerk; wie had dat een jaar geleden kunnen denken? Maar waarmee we het jaar wel ‘gewoon’ af kunnen sluiten zoals altijd? Met oliebollen! Op veel verkoopplekken stonden vanmorgen, donderdag 31 december, al vroeg rijen om deze versgebakken lekkernijen op tijd in huis te hebben.

Lange rij

Een van onze verslaggeefsters, Marieke Nuijten, zag gisteren (woensdag 30 december) al een rij staan bij een bakker aan de Koninginnelaan. Daarnaast maakte ze rond 08.00 uur vanmorgen verschillende foto’s van de rij bij de oliebollenkraam bij de Intratuin aan de Voorwaarts. “De rij stond serieus tot ver op het fietspad”, vertelt ze. “Het is wel een vertekend beeld zo hoor, met die 1,5 meter. Ik heb denk ik circa 40 minuten aan wachttijd gehad.” Ze sprak nog even een van de verkoopsters en zij kon haar melden dat ze eerste oliebollenliefhebbers al om 07.30 uur bij de kraam hadden staan.

Verslaggever Henk Rijke zag gisteren hoe bij Korfbalvereniging Apeldoorn (KV) de appelflappen als warme broodjes over de toonbank gingen. Vanmorgen deed hij zelf even ‘de laatste boodschapjes’ en merkte op dat de wijk Orden blijkbaar nog even wakker moest worden. “Geen rijen op het Orderplein”, zegt hij. “Wel even de verkoper gesproken. Hij weet niet wat hij moet verwachten vandaag, er is volgens hem geen peil op te trekken.” Ook in de loop van de middag was het in Orden nog relatief rustig, laat hij weten.

Dranghekken

Bij Bakker Toet aan de Deventerstraat zijn ze goed voorbereid. Verslaggeefster Carla van Vliet nam een kijkje. “Strak georganiseerd”, meldt ze. “Met een besteld tijdslot voor afhalen is er op dit moment in ieder geval geen rij. Dranghekken en verkeersregelaars zijn hier voor nu een tikkie overbodig.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!