Help de bevolking van Oekraïne

Het kaf van de Korenstraat

Dinsdag 1 november 2011

Door Randy Gasper

Ooit mochten we de Korenstraat toch wel een beetje de elite straat van Apeldoorn noemen. De aanwezige kleding- en schoenenwinkeltjes waren toch voor de iets vollere beurzen. Helaas moesten winkels als Escapade en Tempelman om diverse redenen hun deuren sluiten en in plaats daarvan breidde Bla Bla zich als een ware kledingketen uit in deze straat. Met varianten als Deluxe, Outlet en Trends zijn ze inmiddels met 3 winkels in de Korenstraat vertegenwoordigd.

Het stiekeme P.C. Hooftstraat gevoel is hiermee wel weg of misschien overdreef ik het zelf wel een beetje. In ieder geval zijn ook in deze straat weer wat pandjes leeg. Erg zonde, omdat met name het pand waar Escapade inzat een beter lot verdiend. Het pand is oud en authentiek, nog typisch een huisje uit het oude Apeldoorn, dus erg jammerlijk dat de leegstand het er niet mooier op maakt. Bovendien stond tegenover dit kledingwinkeltje de ooit zo legendarische muziekwinkel van Verhoog. Die winkel lijkt nu gehalveerd en is alleen nog via de Nieuwstraat te betreden. Dat maakt de eerste indruk als je vanuit de Nieuwstraat de Korenstraat in loopt er niet mooier op.

Gelukkig helpt CODA Open met de Glamour editie een handje mee aan de opleving van deze straat. Diverse etalage worden momenteel ingericht met betrekking tot het glamour thema en geldt als kick-off van de CODA Open Glamour avond dat dinsdagavond 15 november in CODA plaatsvindt. Meer over dit evenement leest u hier.

Toch vraag ik mij af, wat het lot is van de Korenstraat. Hebben deze winkels bestaansrecht en is er echt behoefte aan deze topklasse merken? En wie of wat zijn de concurrenten dat het overleven in de Korenstraat tot een dagtaak maakt? Wie ideeën heeft mag het zeggen.

Foto: gemaakt met iPhone 3GS

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?