Het Krasse Knarren Festival 2018

Zondag 11 november 2018

Door Gerard Oltmans

Want zo mag je de Soosreunie 2018 wel noemen. Afgelopen zaterdag 10 november was er weer een Soosreunie in een uitverkocht huis. Dit jaar was de Soos weer back to the roots, oftewel ze waren weer in een aula, deze keer van het Sprengeloo. Aan de zijkanten van de ruimtes waren grote foto’s opgehangen van het oude Apeldoorn, overigens uit de tijd van de ouders van de aanwezigen. Maar de gespeelde muziek was dan weer uit de tijd van de kinderen van die ouders.

Hoofdact was het optreden van Graham Lee deze maakte in de zestiger jaren naam met Bands als The Scorpions en Herman Hermits. Daarnaast waren optredens geprogrammeerd van The BlueZZ Fighters, Back on the Road en Carel and Friends. Allemaal met muziek en nummers uit de 60-er jaren of daar om heen. Het werd herkend en luidkeels meegezongen. Dat had effect want ook de musici op het podium kwamen uit hun routine en liepen op het podium met elkaar te dollen en uit te dagen. Kom erbij en nu jij……

Wat elke keer weer opvalt is het plezier van het onder ons zijn, er wordt gekletst, lol gemaakt, gedanst en alles kan en mag. Niemand wijst of doet meesmuilend als het twisten of the Jive iemand niet meer zo goed af gaat. Plezier staat voor op, het is ook geen feest dat pas om 11.30 begint, dan zijn er al bezoekers op weg naar huis.

Nagenietend van het Feest der Herinnering, want herinneringen (en vooral de leuke) moet je levendig houden. Dat gaat namelijk makkelijker als je dat lijf weer in zijn oude versnelling weet te krijgen.

Soosreunie 2018 in het Sprengeloo

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag ons Apeldoorns nieuws in de mail
De beste berichten en verhalen van onze redactie
1.500 Apeldoornse gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!