Honderden handtekeningen voor buurtassistenten Apeldoorn Zuid

Dinsdag 20 oktober 2020

Door Amrutha Mol

In een eerder bericht schreven wij al over de eventuele verdwijning van de buurtassistenten van Zuid Doet Samen. Het project kreeg een negatieve beoordeling De de kans op een eventuele verdwijning van de buurtassistenten was een reden om actie te voeren. Dat hebben verschillende Apeldoorners dan ook gedaan: maar liefst 860 Apeldoorners zetten een handtekening onder een oproep aan de gemeenteraad.

De oproep is bedoeld om de buurtassistent van Zuid Doet Samen in de wijken van Apeldoorn-Zuid te behouden. De handtekeningen zijn inmiddels overhandigd aan de gemeenteraad van Apeldoorn. De vraag aan de gemeenteraad is, of ze zich hard willen maken voor het behouden van een buurtassistente. Buurtbewoners van Zuid willen dat in alle 8 buurten van de wijk een buurtassistente van Zuid Doet Samen actief is.  De gemeente wil het welzijnswerk namelijk aan Stimenz uitbesteden. Ton Kunneman zei hier toen over: “De gemeente heeft gekeken naar het rapport met onze plannen voor de komende 3 jaar. Daaruit hebben zij geconcludeerd dat wij niet voldoende aansluiten bij de behoefte van de bewoners. Dat vind ik flauwekul, want wij peilen telkens bij de bewoners wat zij nodig hebben en hoe wij hen kunnen helpen.”

Hartverwarmend

Ton Kunneman vindt de steun hartverwarmend en zegt: “Ik weet niet wie ons allemaal heeft gesteund, maar ik vind de steun hartverwarmend. We hopen van harte dat de steun gaat helpen. Het is niet mis, 860 mensen die tegen de raad zeggen dat de buurtassistent moet blijven. Op 28 oktober is er een hoorzitting en horen we meer. De steun kan helpen op de manier, dat het college inziet dat we wel dichtbij de inwoners staan. Het college heeft een negatief standpunt over ons ingenomen en daar zijn wij het niet mee eens. De buurtassistent moet blijven, omdat die dicht bij de mensen staat, goed bereikbaar in de buurt is en iedereen kent.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!