Horeca Leienplein kiest voor de mossel

Maandag 11 juli 2016

Door David Levie

Na de haringparty staat het Leienplein op woensdag 13 juli opnieuw in het teken van de zee. Als het even kan buiten op de terrassen van de horeca-ondernemers die het plein omzomen. Met mosselen in de hoofdrol.

De tijden dat mosselen waren verbonden aan ’de r in de maand’ zijn voorbij. De techniek schrijdt voort en gaat niet aan de mosselbanken voorbij. De mosselen hebben de mosselen de tijd gekregen om na de voortplanting op adem te komen en weer aan te sterken. Moderne koeltechnieken maken het mogelijk om vrijwel het hele jaar mosselen te eten. Dus ook in de zomer.

Alle restaurants aan het plein doen mee. En dat betekent geen vaste mosselwijn, maar een keuze uit de kaart van de deelnemers. Droog en wit doen het goed bij de mossel.

Wie zich aan de maaltijd wil scharen betaalt voor een portie super-verse mosselen (zojuist geoogst) van leverancier Fish’n Food 17,50 p.p. Inclusief stokboord, frites, salade. Live cooking en Franse muziek maken deel uit van het mosselpakket. De avond begint om 18 uur, tegen 22 uur houdt de muziek op. Wie verhinderd is kan het op 3 augustus en 7 september alsnog proberen.

Bekijk hier ons agenda-evenement.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!