Huis te koop aan de Koning Lodewijklaan

Maandag 10 december 2018

Door Redactie

In Apeldoorn leven in een wijk met geschiedenis; het voelt voor sommigen bijna onmogelijk. Is Apeldoorn niet ooit gewoon uit de lucht gegrepen? Zeker niet! In de Apeldoornse Indische Buurt leef je midden tussen mooie verhalen en als je dan de kans hebt om neer te strijken in een huis zoals je vindt aan de Koning Lodewijklaan 45, dan zit je er als gezin warmpjes bij. Niet in het minste omdat je omringt wordt door straten vernoemt naar tropische plekken.

Één van de aantrekkelijkste aspecten van wonen in Apeldoorn is de ligging midden in de natuur, niet alleen met de Veluwe op steenworp afstand, maar ook in de wijk. In een buurt zoals de Indische groeien kinderen nog op met een flinke, Hollandse eik in de achtertuin. De huidige bewoner van de Koning Lodewijklaan betrok het huis dan ook om die reden: „Qua ligging wordt het niet veel beter dan dit, aan een prachtige bomenrij en zonder overburen. En dat vrijstaand.”

Oud & Nieuw

Zo’n historische wijk, ooit gebouwd om oud-Indiëgangers te verleiden terug naar Nederland te komen (vandaar die straatnamen) hoeft echter niet te betekenen dat je met historische voorzieningen zit. „In 2010 hebben we het huis volledig verbouwd en het oude fundament samen doen smelten met het design en de luxe van vandaag. Daarvoor is het huis zelfs genomineerd voor een Apeldoornse architectenprijs.” Zo rijdt je naar je nieuwe huis nog langs het oude spoorhuisje van de treinverbinding richting het Loo en waan je je in het oude, maar kom je de fijne, lichte woonkeuken in de aanbouw binnen via de rustige tuin, dan geniet je helemaal anno nu.

En met de vele mogelijkheden die de vijf ruime slaapkamers bieden is je eigen creativiteit het plafond in hoe je optimaal gaat genieten van deze verborgen parel in het noordwesten van Apeldoorn. Een huis dat elk (samengesteld) gezin samenbrengt, bijvoorbeeld rond de houtkachel in de woonkamer.

Mag ‘t ietsje meer zijn?

Zoals ook deze stad die we ons thuis mogen noemen altijd nog wel een verrassing onder haar hoge hoed vandaan kan toveren, zo blijft ook de Koning Lodewijklaan 45 verwonderen. Naast de 182 m2 aan leefruimte in de hoofdwoning vind je namelijk aangrenzend aan het huis nog een bijgebouw die je op elke manier kan gebruiken.

Zoek je een zelfstandige ruimte voor die bijna-student in het gezin, wil je de au-pair haar eigen stekje bieden, of altijd al gedroomd van een praktijk aan huis? In dit, inpandig bereikbare, ‘extraatje’ wordt het allemaal werkelijkheid.

Met dit prachtige huis in een gezellige en rustige buurt wordt jullie volgende stap een sprong en zit je er de komende jaren zonnig bij. Na emigreren naar Indonesië is deze geweldige woning in de Indische Buurt toch misschien wel the next best thing (en dat zeggen we met een flinke knipoog).

Deze woning is in de verkoop via Hendriks Makelaars en je kan via hier meer informatie krijgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!