Humanitas Home-Start+ zoekt ervaren opvoeders die willen helpen

Woensdag 11 november 2020

Door Apeldoorn Pakt aan

Home-Start+ is het opvoedingsondersteuningsprogramma van Humanitas voor gezinnen met kinderen in de leeftijd 7 tot en met 14 jaar, die een steuntje in de rug ontvangen van een HS+ vrijwilliger. De vrijwilliger heeft wekelijks contact met een gezin. Vooral in deze moeilijke tijd met corona is het fijn als er contact is met een HS+ vrijwilliger.

Wat doe je? 

Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. “Je bied tijd en aandacht in de vorm van een luisterend oor, vriendschappelijke steun en je overlegt over praktische oplossingen voor hulp. Ouders geven zelf aan waarvoor ze steun willen hebben. Je denkt mee en zoekt samen oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen van de ouders. Na een paar maanden tot ongeveer één  jaar steun gaan de ouders weer op eigen kracht verder”, licht een woordvoerder van Humanitas toe.

Wat krijg je ervoor terug?

“Interessant en heel nuttig vrijwilligerswerk. En het is nooit hetzelfde! De coördinator van de Home-Start+ locatie begeleid je bij het hele proces waarin je het gezin steunt. Je start met een training. Er zijn later diverse bijeenkomsten. Je wisselt dan ervaringen uit met andere vrijwilligers of praat met elkaar over een onderwerp. Zo leer je van elkaar en je ontwikkelt jezelf in je werk,” meldt de woordvoerder over deze vrijwilligersfunctie.

Voor meer informatie/aanmelding kun je contact opnemen met: Diana van de Pol d.vandepol@humanitas.nl of Maria Olde Monnikhof m.oldemonnikhof@humanitas.nl

Website: www.humanitas.nl/apeldoorn

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telnr. 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!