Humanitas zoek vrijwilligers voor het project Thuisadministratie

Woensdag 2 juni 2021

Door Apeldoorn Pakt aan

Zoek je een zinvolle tijdsbesteding en heb jij tijd en aandacht voor een ander? Wil je die ander ondersteunen bij het regelen van de financiën? Dan is Humanitas op zoek naar jou voor het project ‘Thuisadministratie’. Dit is een project waarin vrijwilligers ondersteuning bieden aan mensen die tijdelijk niet in staat zijn hun financiële administratie te doen.

Wat ga je doen

Als vrijwilliger helpt je mensen financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Niet één keer, maar wekelijks. Je zet samen haar/zijn inkomsten en uitgaven op een rij, gaat na waar ze recht op hebben en maakt een overzichtelijk huishoudboekje. Daarna kan iemand zelf de weg vinden in de eigen administratie en financiën. Een hele zorg minder. Bijna iedereen voelt zich na korte tijd enorm geholpen en na langere tijd kunnen mensen vaak weer zelfstandig verder.

Wat kun je verwachten

Vanuit de organisatie krijg je alle steun en begeleiding die je nodig hebt. Je krijgt een een opleiding, je wordt ingewerkt door de coördinator en je hebt collega vrijwilligers die je kunnen helpen.

Humanitas geeft mensen die dat nodig hebben een tijdje een steuntje in de rug. We helpen mensen om zelf weer vorm te geven aan hun eigen leven en zelf verantwoordelijkheid te nemen. Humanitas Apeldoorn is een vrijwilligersorganisatie die doet. We organiseren dienstverlening en zorg én voeren het uit. We staan midden in de samenleving en ontwikkelen continu nieuwe activiteiten waar behoefte aan is.

Wil je meer weten: neem contact op met coördinator Maaike Hartgers via m.hartgers@humanitas.nl of telefoonnummer 0620673402. Meer informatie vind je op de website https://www.humanitas.nl/afdeling/apeldoorn/

Deze  vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telnr. 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!