Help de bevolking van Oekraïne

Ian Parker ontroert de vrouwen

Zaterdag 8 oktober 2011

Door bazbo

bazbo

Wat een boel vrouwen voor het podium. Wat is er te doen? Ik wrik me een weg door de menigte heen. Als ik vooraan sta, zie ik een klein mannetje met een gitaar. Hij speelt liedjes die alle vrouwen meezingen.

Ian Parker zat even zonder band en besloot toen wat akoestisch werk te gaan spelen. Ik hield mijn hart vast. Een paar jaar geleden zag ik hem tijdens een Harleydag op het Leienplein. Toen had hij zijn band wél bij zich. Ik ben geen fan van Bon Jovi-achtige rock, maar dit vond ik bijzonder onderhoudend.

Vrijdagavond 7 oktober stond hij in Art Café ‘Sam Sam’. Voor een absolute bodemprijs mocht ik naar binnen. Als je in een winkel iets spotgoedkoop geprijsd ziet, denk je: ‘Dat kan nooit wat zijn’. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dat ook dacht toen ik een kaartje voor het concert kocht.

Ian Parker is een begenadigd muzikant en weet ook in zijn uppie de zaal aan zich te binden. Hij begeleidt zichzelf op zijn akoestische gitaar en daarnaast hoor ik wat loops en een enkele beat. Ik keek om me heen. De vrouwen smulden ervan. Het is ook wel een snoepje, niet?
Na anderhalf uur was het gedaan. Jaloers keerde ik huiswaarts.

Best leuk hoor, Reinier!


Apeldoorn, oktober 2011

Filmpjes van het optreden vindt u hier, hier, hier, hier, hier en hier. Om ook jaloers te worden, klikt u hier.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?