Help de bevolking van Oekraïne

Iemand schoot op kater Gijs

Maandag 26 juni 2017

Door Daniel van Harmelen

Kater Gijs is ergens afgelopen week beschoten met een luchtbuks. De kater heeft de wijk Zuidbroek als jachtgrond, maar werd zelf ineens prooi van een laffe dader. Baasje Joyce Noordman waarschuwt andere katteneigenaren in de wijk om uit te kijken.

Joyce tast nog in het duister over hoe het heeft kunnen gebeuren, en wanneer. ,,Ik dacht eerst dat hij gevochten had, maar de wond was wel erg rond. De dierenarts bevestigde dat het om een schot van een luchtbuks gaat. Dat dit in een doodnormale woonwijk kan gebeuren; ik ben daar erg verbaasd over.”

De hartproblemen van Gijs maken het er niet makkelijker op. De kater heeft het benauwd door de stressvolle situatie ,,Dat dit uitgerekend met Gijs moet gebeuren die al zo weinig stress kan hebben. Ik heb echt medelijden met hem”, zegt Joyce.

De kogel is nog niet gevonden, dus wellicht moet daar nog naar gezocht worden bij de dierenarts. De wond kan waarschijnlijk helen met antibiotica, denkt Joyce. De kat dan maar binnen houden, uit angst dat Gijs nog een keer beschoten wordt, wil Joyce echter niet. ,,Het levert ook stress op als Gijs niet naar buiten mag, dus we doen het toch maar wel.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?