Help de bevolking van Oekraïne

#Inspiriment 2011: een inspirerend mazzeltje

Vrijdag 2 december 2011

Door Redactie

Eigenlijk win ik nooit iets. Maar de kanttekening daarbij is dat ik ook niet zo vaak meedoe met een wedstrijd. Gisteren bewees het lot, dat ik misschien vaker mee moet doen met een wedstrijd. Ik won met het retweeten van een oproep van Apeldoorn Direct & De ZakenCourant kaarten voor Inspiriment2011 van Steden3hoek.net! Om 09.00 uur klom ik in de telefoon om iets te regelen voor de middag, want eigenlijk is de woensdagmiddag mijn mama-middag. Gelukkig kon mijn zoon terecht bij een vriendje en toog ik naar Zutphen.

De toekomst van Nederland, dat was het thema van de dag. Mijn belangrijkste reden om mee te doen aan de wedstrijd was spreker Adjiedj Bakas. Die man is buitengewoon inspirerend! Zijn verhaal is altijd weer actueel en dat maakt hem telkens weer verrassend. De kunst van Adjiedj Bakas is dat hij veel vertelt wat je al weet, maar deze kennis vertaalt naar een heel aannemelijke visie. Hij heeft dan ook bij 80% van zijn voorspellingen gelijk gekregen!

Wat tips van Bakas:
Iedereen kan geld verdienen aan de crisis. Groeimarken zijn: hang- en sluitwerk, internetsecurity, pakjes vervoer en miniaturisering van de fabriek dankzij 3Dprinting. Mocht je op dit moment een studie administratie doen. Stop daar maar mee. Dit wordt straks allemaal geautomatiseerd dankzij het DNA-paspoort. Andere kansen liggen in gepersonaliseerd internet. Mensen vinden het heerlijk om op hun wenken bediend te worden. Ook het aanbieden van informatie verandert. We zoeken straks niet meer naar documenten maar naar korte concrete antwoorden. Gepersonaliseerd internet kent ook een risico, aldus Bakas. Het betekent dat ik bijvoorbeeld een antwoord krijg op een vraag binnen mijn referentiekader. Iemand met een ander referentiekader krijgt dus een ander antwoord. Bakas eindigde met de e. Deze is van economie, emotie, energie & enthousiasme. Ga voor kansen ook al willen veel mensen dat alles nog 30 jaar hetzelfde blijft. Het meervoud van LEF is LEVEN.

In de pauze kwam ik de kaartwinnaars Tim Koldenhof en Joji Na tegen. Speciaal voor Randy hierbij een foto 🙂

Een andere spreekster die mij erg enthousiast heeft gemaakt is Willemijn Verloop. Je kent haar waarschijnlijk wel als oprichtster van War Child. Zij sprak over sociaal ondernemerschap. In veel landen is dit een separate sector. Maar in Nederland is het relatief onbekend. Het is ook niet zo geaccepteerd. Nederlanders vinden het raar dat je geld wil verdienen met een onderneming die zich in eerste instantie richt op een sociaal doel. Nederland is wel klaar voor sociaal ondernemerschap. We zijn goed in innovatie en ondernemen. Ook zijn Nederlanders gul als het om goede doelen gaat.

Echter, er is zijn veranderingen nodig. Zo kennen veel landen aparte juridische entiteiten voor deze organisaties. Opleidingen, werving, bewustwording, promotie, groeikapitaal en managementsupport zijn nodig om deze potentiële groeimarkt een boost te geven. Voorbeelden van sociaal ondernemers uit de presentatie waren http://www.specialisterren.nl/ en http://www.nice.nl/. Ik vind het een top initiatief. De visitekaartjes zijn uitgewisseld. Als ik de kans krijg zal ik Willemijn graag helpen. Jij ook?

Tekst (en hoofdpersoon): Liesbeth Rooijmans

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?