Installatietechniek Apeldoorn failliet

Donderdag 25 april 2013

Door Redactie

Installatietechniek Apeldoorn (ITA) is failliet. Het bedrijf is op deze manier slachtoffer van het faillissement van moederbedrijf Romijnders, meldt de Stentor. Het personeel van Romijnders wordt vandaag bijgepraat over het faillissement.

Op één na alle vennootschappen van de Romijnders Groep zijn door de rechter failliet verklaard. Curator mr. Cees Klomp heeft 230 mensen ontslag aangezegd. Ze kunnen nu via het UWV een uitkering aanvragen. Het vakantiegeld dat in mei zou worden uitbetaald lopen de werknemers mis. Klomp onderzoekt of er mogelijkheden voor een doorstart zijn voor dochterbedrijven in Horssen, Nijmegen, Tilburg en Apeldoorn. Op een volledige doorstart rekent hij niet.

Het personeel moet tijdens de opzegtermijn nog doorwerken. De kans dat er overnamekandidaten worden gevonden is groter bij draaiende bedrijven.

Installatie Techniek Apeldoorn, opgericht in het jaar 1981 en uitgegroeid tot een landelijk opererend bedrijf, maakt sinds januari 2004 deel uit van de Romijnders Groep, één van de grootste zelfstandige installateurs met meerdere installatievestigingen als ook een centrale serviceorganisatie met regionale steunpunten.

Met de aansluiting bij de Romijnders Groep verbreedt Installatie Techniek Apeldoorn haar horizon door onder andere een landelijke dekking te kunnen waarborgen.

De Romijnders Groep telt in totaal 550 medewerkers en heeft in 2004 haar 100 jarig bestaan gevierd. De kernactiviteiten van de Romijnders Groep betreffen het ontwerp, realisatie, beheer, inspecties en keuringen van alle gebouwgebonden installaties in de utiliteitbouw, industrie en woningbouw.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!