IrisZorg stimuleert cliënten, medewerkers en omgeving deel te nemen aan Stoptober

Vrijdag 29 september 2017

Door Redactie

Op 1 oktober barst Stoptober los: in heel Nederland gaan rokers én niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. IrisZorg draagt, samen met GGD Gelderland-Zuid, bij aan de actie door in deze regio te zorgen dat zoveel mogelijk mensen van Stoptober horen. Daarnaast motiveert IrisZorg haar rokende medewerkers en cliënten deze uitdaging aan te gaan. Roken is een verslaving en uit onderzoek blijkt dat als cliënten het stoppen met roken aanpakken, tegelijk met de behandeling van een andere verslaving, de kans op blijvende abstinentie van beide verslavingen groter is.

Helft cliënten stopintentie

In mei dit jaar wees onderzoek binnen IrisZorg uit dat de helft van de cliënten de intentie heeft om te stoppen met roken. Voor de artsen van IrisZorg aanleiding om de behandeling van stoppen met roken nadrukkelijker op de kaart te zetten. Zowel richting cliënten als medewerkers. In de klinieken in Zevenaar en Nijmegen maakt stoppen met roken nu standaard onderdeel uit van de behandeling. Bovendien heeft IrisZorg binnen het landelijke Netwerk Verslavingskunde Nederland een convenant gesloten per 1 januari 2019 rookvrij te zijn.

28 dagen stoppen

Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben vijf keer meer kans om blijvend te stoppen doordat ze dan door de periode heen zijn met de zwaarste ontwenningsverschijnselen. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast worden dagelijks tips en berichten gedeeld op de  acebookpagina. Het is ook een belangrijke plek waar gestopte rokers elkaar helpen en steunen. Nieuw dit jaar is het Stoptober Magazine met inspirerende verhalen en tips om de 28 dagen door te komen.

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl en vanaf 28 september de bijbehorende gratis app downloaden die per 1 oktober dagelijkse steun biedt.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!